Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η προγραμματισμένη για την Τρίτη εκτέλεση τρανσέξουαλ γυναίκας θα είναι η πρώτη στις ΗΠΑ

Εκτός αν ο κυβερνήτης του Μιζούρι Μάικ Πάρσον χορηγήσει χάρη, η Άμπερ ΜακΛάφλιν, 49 ετών, θα γίνει η πρώτη τρανσέξουαλ γυναίκα που θα εκτελεστεί στις ΗΠΑ. Είναι προγραμματισμένο να πεθάνει με ένεση την Τρίτη για τη δολοφονία μιας πρώην φίλης της το 2003.

Ο δικηγόρος της ΜακΛάφλιν Λάρι Κομπ, δήλωσε ότι δεν εκκρεμεί καμία δικαστική έφεση.

Το αίτημα επιείκειας επικεντρώνεται σε διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων η τραυματική παιδική ηλικία της ΜακΛάφλιν και τα προβλήματα ψυχικής υγείας, τα οποία οι ένορκοι δεν άκουσαν ποτέ στη δίκη της. Ένας θετός γονέας έτριψε περιττώματα στο πρόσωπό της όταν ήταν μικρό παιδί και ο θετός πατέρας της χρησιμοποίησε όπλο αναισθητοποίησης εναντίον της, σύμφωνα με το αίτημα χάριτος. Λέει ότι πάσχει από κατάθλιψη και ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πολλές φορές.

Η αίτηση περιλαμβάνει επίσης αναφορές που αναφέρουν διάγνωση δυσφορίας φύλου, μια κατάσταση που προκαλεί οδύνη και άλλα συμπτώματα ως αποτέλεσμα της ασυμφωνίας μεταξύ της ταυτότητας φύλου ενός ατόμου και του φύλου που του αποδόθηκε κατά τη γέννησή του.

«Πιστεύουμε ότι η Άμπερ έχει επιδείξει απίστευτο θάρρος γιατί μπορώ να σας πω ότι υπάρχει πολύ μίσος όταν αυτό το θέμα έρχεται στην επιφάνεια», δήλωσε τη Δευτέρα ο δικηγόρος της, Λάρι Κομπ. Αλλά, είπε, η σεξουαλική ταυτότητα της Μακλάφλιν «δεν είναι το κύριο θέμα» του αιτήματος χάριτος.

Η εκπρόσωπος του Πάρσον, Κέλι Τζόουνς, δήλωσε ότι η διαδικασία εξέτασης του αιτήματος χάριτος βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχει γνωστή περίπτωση εκτέλεσης τρανσέξουαλ κρατουμένου/ης στις ΗΠΑ στο παρελθόν, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης κατά της θανατικής ποινής. Μια φίλη στη φυλακή λέει ότι είδε την προσωπικότητα της ΜακΛάφλιν να ανθίζει κατά τη διάρκεια της μετάβασης του φύλου της.

Η μόνη γυναίκα που εκτελέστηκε ποτέ στο Μιζούρι ήταν η Μπόνι Μπ. Χέντι, η οποία θανατώθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1953 για την απαγωγή και τη δολοφονία ενός 6χρονου αγοριού. Η Χέντι εκτελέστηκε στον θάλαμο αερίων, δίπλα-δίπλα με τον άλλο απαγωγέα και δολοφόνο, τον Καρλ Όστιν Χαλ.

Πηγή: Associated Press

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More