Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Julie Powell, συγγραφέας -και ηρωίδα- του “Julie & Julia”, πέθανε ξαφνικά στα 49 της χρόνια

Η Julie Powell, η διάσημη συγγραφέας του best seller “Julie & Julia”, πέθανε στις 26 Οκτωβρίου στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, σε ηλικία 49 ετών. Ο θάνατός της επιβεβαιώθηκε στους New York Times από τον σύζυγό της, Eric Powell, ο οποίος δήλωσε ότι η αιτία ήταν καρδιακή ανακοπή.

Προβληματισμό προκαλεί ωστόσο ανάμεσα στους θαυμαστές της η τελευταία της ανάρτηση στο Twitter, με ημερομηνία 26 Οκτωβρίου 2022, λίγο πριν πεθάνει:

«Ξύπνησα με κάτι που μοιάζει κυριολεκτικά με Μαύρη Τριχωτή Γλώσσα. Οι άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου του γιατρού μου, φαίνεται να πιστεύουν ότι δεν είναι κάτι σπουδαίο και θα φύγει σύντομα, αλλά σίγουρα είναι αηδιαστικό».

So I woke up with something that’s literally Black Hairy Tongue. People, including my doctor, seem to think it’s no big deal, and will go away soon, but it certainly is gross.

— Julie Powell (@licjulie) October 25, 2022

Σύμφωνα με όσα έγραφε η ίδια στο Twitter, είχε νοσήσει με COVID τον Σεπτέμβριο και δεν ένιωθε πολύ καλά από τότε.

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας είχε γίνει γνωστή από το έργο της “Julie & Julia”,στο οποίο αφηγείται τις προσπάθειες της να ετοιμάσει, σε μόλις έναν χρόνο, κάθε συνταγή (περισσότερες από 500 στον αριθμό) από το βιβλίο “Mastering the Art of French Cooking,” της Julia Child. Το έργο αυτό ήταν τόσο επιτυχημένο, που μετουσιώθηκε το 2009 στη γνωστή ταινία “Julie & Julia” από την Nora Ephron, ενώ τη Julie Powell στην εν λόγω ταινία είχε υποδυθεί η Amy Adams, και την Julia Child η Meryl Streep.

Το “Julie & Julia” ξεκίνησε ως ένα blog στο Salon.com, στο οποίο η Powell, επιδόθηκε σε μια «οδύσσεια» μαγειρικής στο σπίτι με αποτέλεσμα εν τέλη να καταφέρει να εκτελέσει με επιτυχία και τις 524 συνταγές του κλασικού γαλλικού βιβλίου μαγειρικής της Child μέσα σε έναν χρόνο στη μικρή κουζίνα της, στην Αστόρια του Κουίνς.

(AP Photo/Henny Ray Abrams, File)

Το 2005 το blog της μετουσιώθηκε στο best seller “«Julie & Julia: 365 ημέρες, 524 συνταγές, 1 μικρή κουζίνα διαμερίσματος» ή “Julie & Julia: My Year of Cooking Dangerously”, αφού το blog απέκτησε πιστούς οπαδούς που ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της Powell, καθώς εκείνη προσπαθούσε να ετοιμάσει απαιτητικά πιάτα, όπως το Boeuf Bourguignon και μια πάπια χωρίς κόκαλα για το Canard en Croûte.

Μετά την επιτυχία αυτού του best seller, η Powell ξεκίνησε να γράφει ένα ακόμη βιβλίο το 2009, το “Cleaving: a Story of Marriage, Meat, and Obsession“. Πιο πρόσφατα, νωρίτερα φέτος επέστρεψε στο Salon, για να γράψει μια σειρά σχολίων για τη σειρά του Food Network “The Julia Child Challenge”.

«Πραγματικά έφτιαξε το δικό της ρεύμα», δήλωσε για τη συγγραφέα η ανώτερη συντάκτρια του Salon Mary Elizabeth Williams, η οποία προηγουμένως διαχειριζόταν το Open Salon, την πλατφόρμα που φιλοξενούσε το ιστολόγιο της Powell. «Ήμασταν αρκετά τυχεροί που ήμασταν ο αγωγός».

«Το “Julie & Julia” έγινε αμέσως κλασικό έργο, και θα θυμόμαστε πάντα την εκθαμβωτική λάμψη και την πρωτοτυπία της Julie», δήλωσε η Judy Clain, αρχισυντάκτρια της Little, Brown and Co.

«Θρηνούμε την απώλειά της μαζί με τον σύζυγό της Eric και την οικογένειά της. Στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας σε όλους όσοι γνώριζαν και αγαπούσαν τη Julie, είτε προσωπικά είτε μέσω των βαθιών δεσμών που δημιούργησε με τους αναγνώστες των απομνημονευμάτων της. Ήταν μια λαμπρή συγγραφέας και μια τολμηρή, πρωτότυπη προσωπικότητα, και δεν θα ξεχαστεί».

Στο επίκεντρο του ιστολογίου της Powell, και αργότερα της αναγνωρισμένης ταινίας που το χρησιμοποίησε ως βάση, ήταν ο θαυμασμός της συγγραφέα για τη μαγειρική και τον τρόπο ζωής της Julia Child.

«Η Τζούλια μου έμαθε τι χρειάζεται για να βρεις τον δρόμο σου στον κόσμο. Δεν είναι αυτό που νόμιζα», έγραψε η Powell. «Νόμιζα ότι όλα ήταν θέμα – δεν ξέρω -, αυτοπεποίθησης ή θέλησης ή τύχης. Όλα αυτά είναι πολύ καλά πράγματα, χωρίς αμφιβολία. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο, κάτι από το οποίο αυτά τα πράγματα αναπτύσσονται. Είναι η χαρά».

Με πληροφορίες από: CNN, The Guardian, NBC

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Τσέλιος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More