Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας με έμφαση στη φύλαξη των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στη φύλαξη των δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης, το ΑΠΘ και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στα οποία δεν θα γίνουν μαθήματα έως την Παρασκευή, έτσι ώστε να αποφευχθούν τα επεισόδια αλλά και σε κρατικά κτήρια, προξενεία και σημεία όπου, βάση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κρίνονται ότι μπορεί να αποτελέσουν στόχο για καταδρομικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν χιλιάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. σε άμεση ετοιμότητα, ενώ την Πέμπτη θα βρίσκονται στους δρόμους και διμοιρίες από κοντινές περιοχές. Παράλληλα με την έντονη αστυνομική παρουσία, θα γίνονται και προληπτικοί έλεγχοι που θα γίνονται στο κέντρο της πόλης.

Την Πέμπτη, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης θα πετούν ελικόπτερο και drone της Αστυνομίας, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται και το ειδικό όχημα εκτόξευσης νερού της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να επέμβει, εάν κριθεί απαραίτητο.

Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης θα βρίσκονται διαρκώς και δυνάμεις της Τροχαίας, τόσο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, όσο και για την απομάκρυνση σταθμευμένων οχημάτων.

Σύμφωνα με τα καλέσματα που υπάρχουν, μέχρι στιγμής, οι συγκεντρώσεις και οι πορείες αναμένεται να ξεκινήσουν μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης (17/11).

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία καλεί όλους τους καταστηματάρχες, “να μεριμνήσουν για την ασφάλεια των καταστημάτων τους με όλα τα ενδεδειγμένα μέσα, καθώς και για την απομάκρυνση εξωτερικά αυτών, πάσης φύσεως υλικών ή απορριμμάτων, τα οποία δύνανται να χρησιμοποιηθούν και μπορεί να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές και φθορές”.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΙΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More