Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού-Δυνατότητα εμβολιασμού με τα επικαιροποιημένα εμβόλια

Νέα στοιχεία από τη μελέτη του επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας στην Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Θεόδωρου Λύτρα, αναφορικά με τη θνησιμότητα των ασθενών με Covid-19, έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Για τους ασθενείς που διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ, η θνητότητα φτάνει το 97,7%, ενώ οι θάνατοι από κορονοϊό εντός ΜΕΘ  αγγίζουν το 72,7%.
Η προηγούμενη μελέτη για τη θνητότητα μεταξύ των διασωληνωμένων κάλυπτε το διάστημα έως τον Μάιο του 2021, ενώ η νέα έρευνα εξετάζει το διάστημα Σεπτέμβριος 2021 – Απρίλιος 2022, σε δείγμα 14.011 ασθενών.

Η μελέτη δείχνει επίσης αύξηση κατά 64% στην πιθανότητα θανάτου για τους ασθενείς Covid-19 που διασωληνώνονται εκτός Αττικής, σε σχέση με το 36% που ήταν στην πρώτη φάση αυτής.
Τη δυνατότητα να κλείσουν το ραντεβού τους με τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια για τις μεταλλάξεις Ο4 και Ο5 έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες.

Οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια είναι να εμβολιαστούν:

• όλα τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω
• άτομα ηλικίας 12-59 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού
• διαμένοντες και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή άλλες μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων
• επαγγελματίες υγείας
• διαβιούντες με άτομα σε ανοσοκαταστολή ή άλλο υποκείμενο νόσημα
• φροντιστές ατόμων που πάσχουν από νοσήματα που αυξάνουν τον κίνδυνο επιπλοκών από κορονοϊό

Εντωμεταξύ, αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα του κορονοϊού την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με την έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More