Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιμπραΐμ Καλίν: Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία, δεν έχει τέτοια δύναμη

Ανεβάζει και πάλι τους τόνους η Άγκυρα. Σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, επέμεινε στην αποστρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών, δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε και στο ακανθώδες θέμα των F-16.

Για την αποστρατιωτικοποίηση των νσηιών είπε χαρακτηριστικά ότι «Δεν θα επιτρέψουμε οποιαδήποτε απειλή εναντίον της Τουρκίας από τα νησιά και ότι η Τουρκία θα δώσει τις απαντήσεις σύμφωνα με το νόμο και σε όλους τους τομείς». Είπε ακόμα ότι η Ελλάδα προσπαθεί να σύρει την Ελλάδα σε μία αντιπαράθεση, την κατηγόρησε ότι μπορεί να φτιάξει ένα αντιτουρκικό ρεύμα στη Δύση. Ακόμα είπε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία και ότι δεν έχει τέτοια δύναμη.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των F-16, είπε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ειλικρινείς προθέσεις για αυτό το θέμα αλλά μετά τον Νοέμβριο όταν πια θα υπάρχει καλύτερο περιβάλλον στο Κογκρέσο. «Ίσως η διαδικασία να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου».

Τέλος προανήγγειλε συνάντηση προέδρων Τουρκίας και ΗΠΑ στη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις 15 και 20 Νοεμβρίου.

Επιμέλεια: Βάνα Κουτρουλού 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More