Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ισχυρή εντολή από τον Έβρο για σταθερότητα και πρόοδο από την πρώτη Κυριακή, ζήτησε ο Ν. Ανδρουλάκης

Ισχυρή εντολή από τον Εβρο για να έχουμε «σταθερότητα και πρόοδο» από την Α΄ Κυριακή ζήτησε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από την Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινώντας σήμερα τη διήμερη περιοδεία του στη Θράκη .

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την Κυβέρνηση η οποία δεν δέχτηκε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα για το δημοψήφισμα του 2015 ,λέγοντας πως και σε ευρωπαϊκό επίπεδο οι δυο κυβερνήσεις μας έχουν εκθέσει ανεπανόρθωτα. «Μιλάμε για δυο πρόσωπα  τα οποία δεν τα απορρίπτω διότι είναι ένα ζήτημα εγωισμού το κάνω γιατί πιστεύω ότι πρωταγωνιστές των προβλημάτων και της απαξίωσης δεν μπορούν να είναι πρωταγωνιστές των λύσεων, αλλά πρέπει να οδηγηθούν στο περιθώριο και να υπάρξει μια λύση δημοκρατική –προοδευτική,» είπε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα της χώρας τόνισε ,πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το δημογραφικό (μείωση πληθυσμού) και αυτό γίνεται όπως είπε, «γιατί δεν έχουμε ισχυρό κοινωνικό κράτος, το κόστος ζωής καλπάζει ,οι ιδιωτικές δαπάνες είναι τρίτες στην Ευρώπη και οι συντάξεις είναι της πείνας» για να προσθέσει πως «η ανάπτυξη του κ. Μητσοτάκη είναι μια ανάπτυξη των 400 ευρώ για τους νέους.»

Κόκκινα δάνεια

«Η πρόταση μας είναι καθαρή. Ότι κάναμε το 2010 με την Α΄ κατοικία να κάνουμε και ως κυβέρνηση το 2023 για να μην χαθεί καμιά πρώτη κατοικία από τους αδύναμους πολίτες. Εμείς φτιάξαμε  την προστασία την κατήργησε ο κ. Μητσοτάκης, είμαστε εδώ χωρίς μνημόνιο να ξανακαταφέρουμε να μην οδηγούνται στον εκβιασμό χιλιάδες δανειολήπτες,» είπε.

Εθνικά θέματα Μεταναστευτικό – προσφυγικό – φράχτης

“Η χώρα έχει υπογράψει διεθνείς συμβάσεις που δεσμεύουν όχι μόνο την Ελλάδα ,αλλά και άλλες χώρες για το προσφυγικό. Αλλά αυτό αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια ,αναρωτήθηκε . «Τον Φεβρουάριο του 2020 αυτό αντιμετωπίσαμε  η ένα υβριδικό πόλεμο από την πλευρά της Τουρκίας. Είμαστε με την λογική με τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και όχι αυτοί οι άνθρωποι να  γίνονται όπλο στα χέρια  αυταρχικών ηγετών που τους χρησιμοποιούν για να εκβιάσουν την Ελλάδα, την Ευρώπη,» είπε  και πρόσθεσε «εμείς λέμε υπάρχουν σύνορα και έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τα σύνορα μας και όχι μάλιστα  μόνοι μας αλλά μαζί με τους ευρωπαίους και δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον φράχτη του Εβρου που εμείς ξεκινήσαμε να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός και όχι ο ευρωπαίος φορολογούμενος.”

Όπως τόνισε η χώρα χρειάζεται  σοβαρή μεταναστευτική πολιτική. «Θέλουμε την φύλαξη των συνόρων, αλλά θέλουμε οργανωμένο μεταναστευτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα του αγροτικού τομέα ,της μεταποίησης ,του τουρισμού,» είπε.

Καταλήγοντας ο  κ. Ανδρουλάκης, ζήτησε μια ισχυρή Ελλάδα όχι μόνο στα Βαλκάνια όπως είπε, «αλλά μια ισχυρή Ελλάδα εντός της Ευρώπης ισχυρός πρωταγωνιστής  που θα διαμορφώσει τις εξελίξεις και όχι που θα είναι ουραγός των εξελίξεων και για να πετύχουμε αυτά χρειάζονται πρόσωπα αξιοπιστίας που μπορούν να διαπραγματευτούν τα εθνικά συμφέροντα και όχι πρόσωπα ταχυδρόμοι ή τροχονόμοι.»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More