Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ιταλία: Διπλή επίθεση κατά διπλωματικών εδρών σε Βαρκελώνη και Βερολίνο

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Επίθεση κατά Ιταλικων διπλωματικών στόχων εξαπέλυσαν άγνωστοι στη Βαρκελώνη και στο Βερολίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, επικαλούμενη το Ιταλικό ΥπΕξ.

“Χθες το βράδυ άγνωστοι έσπασαν το παράθυρο του κτιρίου όπου βρίσκεται το Γενικό Προξενείο στη Βαρκελώνη, λερώνοντας έναν τοίχο της εισόδου του κτιρίου” ενώ στο Βερολίνο “πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο με διπλωματικές πινακίδες ενός διπλωματικού υπαλλήλου που υπηρετεί στην Ιταλική Πρεσβεία”. Πριν από λίγο, δελτίο Τύπου της Ιταλικής Κυβέρνησης ανακοίνωσε πως πρόκειται για το αυτοκίνητο του πρώτου συμβούλου της Ιταλικής Πρεσβείας στο Βερολίνου.

Το Ιταλικό ΥπΕξ κοινοποιεί πως “οι τοπικές Αστυνομικές Δυνάμεις πραγματοποίησαν τις απαραίτητες επιστημονικές και ερευνητικές έρευνες” ενώ υπογραμμίζει πως “και στις δύο περιπτώσεις, ευτυχώς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί”. Παράλληλα, η Ιταλική εφημερίδα τονίζει πως ο Ιταλός ΥπΕξ Αντόνιο Ταγιάνι “διέταξε την άμεση έναρξη των διαδικασιών για την επαλήθευση και την ενίσχυση των διπλωματικών γραφείων και του προσωπικού που εμπλέκονται”.

Η διπλή επίθεση ακολουθεί αυτή που έλαβε χώρα στην Αθήνα πριν από περίπου δύο μήνες κατά της πρώτης συμβουλου της Ιταλικής Πρεσβείας, Σουζάνα Σλάιν, πράξη για την οποία στη συνέχεια ανέλαβαν την ευθύνη Έλληνες αναρχικοί στα πλαίσια της υπόθεσης του φυλακισμένου Ιταλού αναρχικού Αλφρέντο Κόσπιτο, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More