Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ι. Βλάχος για παιδοβιαστές: Οι ποινές είναι ήδη αυστηρές – Να εξεταστεί το θέμα των αναστολών μέχρι το Εφετείο (video)

Για τις ανώτατες ποινές που προβλέπει το ποινικό μας σύστημα για τους παιδοβιαστές και τους παιδόφιλους, με αφορμή την υπόθεση του Κολωνού και τη σύλληψη δύο ανδρών μίλησε ο δικηγόρος Ιωάννης Βλάχος στην εκπομπή «Συνδέσεις».«Η αυστηροποίηση των ποινών κάθε φορά που διαπιστώνεται η διάπραξη ενός ειδεχθούς εγκλήματος είναι η πρώτη αντίδραση της κοινωνίας. Πολλές φορές, όμως, και δυστυχώς εκπίπτουμε σαν κοινωνία σε έναν λαϊκισμό, δηλαδή σε μια πλειοδοσία αυστηροποίησης των ποινών, διαρκή και διαρκή, αλλά δεν είναι η λύση του προβλήματος», δήλωσε ο κ. Βλάχος.

Μιλώντας για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης του 12χρονου κοριτσιού από τον Κολωνό και τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας δήλωσε πως έχει αυστηροποιηθεί το ποινικό πλαίσιο.

«Ήδη υπάρχει ισόβια κάθειρξη για τους βιαστές ανηλίκων. Αυτό είναι ένα πλαίσιο ποινής πάρα πολύ αυστηρό. Οι ποινές δεν μπορεί να γίνουν περισσότερο αυστηρές. Είναι θέμα κυρίως εφαρμογής του νομικού πλαισίου το οποίο υπάρχει», ανέφερε για τους παιδόφιλους ο κ. Βλάχος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο ένα θέμα που πρέπει να εξετάσει άμεσα το δικαστικό σύστημα είναι το θέμα των αναστολών μέχρι το Εφετείο, όταν αυτού του είδους οι εγκληματίες έχουν την τάση να επαναλαμβάνουν τα εγκλήματα τα οποία διέπραξαν και στο παρελθόν.

«Και η αστυνομία πρέπει να είναι ακόμη πιο ευαισθητοποιημένη απέναντι σε τέτοιου είδους καταγγελίες, οι οποίες δεν τεκμηριώνονται, όπως άκουσα προηγουμένως, να λέγεται από την ιατροδικαστική έκθεση» πρόσθεσε ο έγκριτος νομικός.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στο εν γένει πλαίσιο της προστασίας της προσωπικότητας των θυμάτων. «Είναι ένα τεράστιο και πολύ ευρύ θέμα γιατί γίνεται δεύτερος βιασμός» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος.

Την άποψη ότι οι παιδοβιαστές πρέπει να μένουν για χρόνια στη φυλακή εξέφρασε στην ΕΡΤ και ο Σπήλιος Κρικέτος, αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και γ.γ. Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More