Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ι. Κρασσάς, αντιστράτηγος ε.α.: Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την απειλή της Τουρκίας (video)

«Δεν πανικοβαλλόμαστε αλλά και δεν εφησυχάζουμε. Ανεξάρτητα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ερντογάν, η ρητορική της τουρκικής ηγεσίας έχει σκοπό να προετοιμάσει τον τουρκικό λαό, να προειδοποίησει τους Έλληνες και να ενημερώσει τη διεθνή γνώμη», δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο Ιωάννης Κρασσάς, αντιστράτηγος εν αποστρατεία.
Σύμφωνα με τον κ. Κρασσά «από το 1974 και μετά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις αναγνωρίζουν ως κύρια απειλή κατά της χώρας μας την τουρκική. Όλα τα σχέδιά μας και η διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν διαμορφωθεί για την αντιμετώπιση της απειλής από ανατολάς».

Προσέθεσε μάλιστα ότι «εφόσον το αναγνωρίζουμε ως απειλή, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να το αντιμετωπίσουμε».

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία «θα πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και να υπάρχουν εκείνες οι ψυχικές δυνάμεις, όχι μόνο στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά σε όλο τον ελληνικό λαό».

O ίδιος αναφέρθηκε στις διπλωματικές ενέργειες της Τουρκίας, αποκαλύπτοντας ότι «αναμένει να καταθέσει στον ΟΗΕ δύο προτάσεις: η μία θα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, λόγω της στρατικοποίησης και θα καταθέσει ώστε να πάρει άδεια η τουρκική εταιρεία πετρελαίου για να κάνει έρευνες μεταξύ Κρήτης και Ρόδου και στην περιοχή της Καρπάθου».

Κατά δεύτερον, όπως τόνισε, «αν αναπτύξει σκάφη έρευνας στην περιοχή της Καρπάθου θα πρέπει εμείς να το αποτρέψουμε διότι η περιοχή στην οποία θα ενεργήσει περιλαμβάνεται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Ο κ. Κρασσάς έκανε την εκτίμηση ότι σε περίπτωση θερμού επεισοδίου οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να μας αιφνιδιάσουν.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More