Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Μήνυμα Δημήτρη Μπιάγκη για την 3η του Σεπτέμβρη

Με αφορμή τη γενέθλια ημερομηνία του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη, ο βουλευτής Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάγκης τονίζει στο μήνυμά του ότι το κίνημα καλείται να αναμετρηθεί με τον εαυτό του.

Σήμερα, 48 χρόνια μετά, το ΠΑΣΟΚ καλείται να μετρηθεί ξανά με τον εαυτό του, με την κοινωνία, με τις αρχές και τις αξίες της 3η Σεπτέμβρη, με την ιστορία του, με την διαδρομή του. 

Το ΠΑΣΟΚ, είναι ο πολιτικός χώρος που πρωταγωνίστησε στις μεγάλες, προοδευτικές  μεταρρυθμίσεις, αφήνοντας το δικό του ισχυρό αποτύπωμα.  Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ, καλείται να ξαναβρεί τη χαμένη του ριζοσπαστική ταυτότητα. Με νέο, ρεαλιστικό, σύγχρονο και τεκμηριωμένο προγραμματικό λόγο χρειάζεται να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Οφείλει να επαναχαράξει το «αξιακό» του μοντέλο, βασισμένο στις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, όπως άλλωστε πάντοτε πρέσβευε. 

Η φετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη μας καλεί να απαντήσουμε σε σημαντικά θεμελιακά ερωτήματα για την ενίσχυση και τη στήριξη των Θεσμών του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, που, δυστυχώς, σήμερα πλήττονται. Είναι ευθύνη όλων μας να προασπίσουμε τα ατομικά δικαιώματα και να εργαστούμε προς την διαφύλαξη της ιδιωτικής ζωής και των Συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων κάθε πολίτη αυτής της χώρας”. 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More