Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κέρκυρα: Σε καλό κλίμα οι συναντήσεις Αυλωνίτη – Μπιάγκη με τη νέα Διοικήτρια

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναντήσεις των βουλευτών Αλέξανδρου Αυλωνίτη του ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρη Μπιάγκη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ με τη νέα Διοικήτρια του Νοσοκομείου Μαντώ Εγγλεζοπούλου.

Ο κ. Αυλωνίτης τονίζει μεταξύ άλλων ότι  «η συνάντηση υπήρξε εξαιρετικά εποικοδομητική και πραγματοποιήθηκε σε αμοιβαίο κλίμα καλής διάθεσης για συνεργασία, καθώς τα προβλήματα στον τομέα της υγείας χρειάζονται ομοθυμία και από κοινού προσπάθειες επίλυσης. Έγινε επίσης κατανοητό, ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η επικράτηση κλίματος εργασιακής ειρήνης, που είχε διαρραγεί το προηγούμενο διάστημα, ενώ ο βουλευτής είχε την ευκαιρία να διαβεβαιώσει τη νέα διοικήτρια για τη συνεργασία του, σε όσες πρωτοβουλίες ληφθούν για στελέχωση του νοσοκομείου, στήριξη του υπάρχοντος ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού και αναβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας στο νησί.

Στη συνάντηση συζήτησαν επίσης τα θέματα της ανάγκης για ετοιμότητα των υγειονομικών αρχών σε περιπτώσεις διακομιδών αλλά και της δυσκολίας εύρεσης στέγης στην Κέρκυρα, η οποία είναι δυσεύρετη και εξόχως ακριβή, γεγονός που πλήττει και τους υγειονομικούς που επιλέγουν ως τόπο εργασίας το νησί.

Η κα. Εγγλεζοπούλου ευχαρίστησε θερμά τον βουλευτή για την επίσκεψή του και δήλωσε ότι είναι απαραίτητη η στήριξη για το δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, ελπίζοντας ότι, με πρώτη προτεραιότητα την εμπέδωση κλίματος εργασιακής ειρήνης, σε σύντομο διάστημα θα υπάρχουν απτά αποτελέσματα στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Ο κ. Μπιάγκης αναφέρει ότι η νέα διοικήτρια ενημέρωσε τον Βουλευτή για τις πρώτες ενέργειες και επαφές της, δίνοντας βάρος στη βελτίωση και εξέλιξη των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας. Πρώτη προτεραιότητά της, η διασφάλιση της εργασιακής υγείας εντός της δομής και η συνεργασία με τους φορείς του νησιού.

Ο Βουλευτής κατέθεσε στη νέα διοικήτρια το Κοινό Υπόμνημα που είχαν υπογράψει σύσσωμοι οι φορείς της Κέρκυρας για τα θέματα της Υγείας, υπόμνημα που είχε κατατεθεί στην Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κ. Γκάγκα τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά και ένα δικό του Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων για  τα θέματα της υγείας στο Νομό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More