Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καβάλα: «Το αγόρι με τη βαλίτσα» από το Λύκειο Ελληνίδων

Τη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα», έργο του Mike Keny, παρουσιάζει το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας με αφορμή τα 100 χρόνια που πέρασαν από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η παράσταση θα δοθεί την Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλη (πίσω από το άγαλμα) στη συνοικία της Παναγίας.

Παίζουν οι έφηβοι της θεατρικής ομάδας του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας. Ο Παναγιώτης Παπάζογλου και η Σμαράγδα Μελαδιανού είναι οι υπεύθυνοι της θεατρικής ομάδας κι έχουν επιμεληθεί τη διασκευή, η συνδιοργάνωση είναι του Δήμου Καβάλας και της Δημωφέλεια και η μετάφραση της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Το έργο έχει στόχο να θυμίσει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της προσφυγιάς και της βίαιης αναγκαστικής μετανάστευσης και να προβληματίσει τους ανθρώπους πάνω στα σχετικά με αυτό ζητήματα: την ανάγκη να μάθουν όλοι να νιώθουν ενσυναίσθηση, να μοιράζονται τον πόνο και τις ιστορίες του «άλλου», να συμπάσχουν, αλλά και να βλέπουν αυτά που ενώνουν τους ανθρώπους και πως οι άνθρωποι διαφορετικής εθνικότητας και κουλτούρας φέρνουν πλούτο σε μια κοινωνία.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More