Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Καθάρισε” την πρωτιά η Βοσνία | Κόλλησαν στο “Χ” Φινλανδία και Ρουμανία

 

Η ομάδα των Μίραλεμ Πιάνιτς και Έντιν Τζέκο “κλείδωσε” την κορυφή του 3ου ομίλου της Β’ κατηγορίας νικώντας με 1-0 το Μαυροβούνιο την ώρα που στο Ελσίνκι… μοιράστηκαν βαθμοί.

Βοσνία και Ερζεγοβίνη – Μαυροβούνιο 1-0

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Παρά την ένταση που υπήρξε ανά διαστήματα, οι παίκτες του Πέτεβ δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους. Στο 32ο ο Ντεμίροβιτς σκόραρε, όμως, ο VAR του ακύρωσε το γκολ. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκε πλήρως την ασίστ του Τζέκο για να ανοίξει το σκορ. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν σαφέστατα πεσμένος, με τους Βόσνιους να κρατούν το υπέρ τους αποτέλεσμα έως και το σφύριγμα της λήξης.

ΓΚΟΛ: 45’+1′ Ντεμίροβιτς,

Κίτρινες: 10′ Ντεμίροβιτς, 28′ Πιάνιτς, 78′ Τζέκο, 79′ Χατζιαχμέτοβιτς, 90’+5′ Σανιτσάνιν / 22′ Σαβίτσεβιτς, 90’+4′ Μάρουσιτς, 90’+4′ Βούκσεβιτς, 90’+5′ Γιάνκοβιτς

Βοσνία και Ερζεγοβίνη (Ιβαϊλο Πέτεβ): Σέχιτς, Κολάσινατς, Σανιτσάνιν, Χατζικαντούνιτς, Ντέντιτς (90′ Σούσιτς), Χατζιαχμέντοβιτς, Μπέσιτς (73′ Κόντρο), Πιάνιτς (67′ Τσίμιροτ), Ντεμίροβιτς, Στεβάνοβιτς (73′ Γκόγιακ), Τζέκο

Μαυροβούνιο (Μιόντραγκ Ραντούλοβιτς): Μιγιάτοβιτς, Ραντούνοβιτς, Τομάσεβιτς, Βούγιασιτς, Βέσοβιτς, Σαβίτσεβιτς (46′ Βόυκσεβιτς), Στσέκιτς (70′ Ντζούρεβιτς), Γιάνκοβιτς (81′ Καμάι), Μάρουσιτς, Όσμαγιτς (46′ Μουγκόσα), Γιόβετιτς (70′ Χακσαμπάνοβιτς)

Φινλανδία – Ρουμανία 1-1

Μόλις στο 12ο λεπτό οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν χάρη σε γκολ του Τέεμου Πούκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε πλήρως τη συνεργασία του με τον Βαλακάρι. Στη συνέχεια, οι Ρουμάνοι είχαν τον έλεγχο και κάποιες ευκαιρίες. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφεραν να σκοράρουν πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ωστόσο, μόλις στο 52′ όλα αυτά άλλαξαν μιας και ο Τανάσε πήρε ασίστ από τον Μπάνκου και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Στη συνέχεια δεν υπήρχε κάποια αξιοσημείωτη φάση για περισσότερα από 40 λεπτά. Στο 88′, όμως, οι Φινλανδοί έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ της νίκης αλλά η εξαιρετική ενέργεια του Κάλμαν ήταν οριακά άστοχη. Με αυτόν τον τρόπο το σκορ δεν άλλαξε έως και το σφύριγμα της λήξης.

ΓΚΟΛ: 12′ Πούκι / 52′ Τανάσε

Κίτρινες: 61′ Καμάρα, 71′ Σιούλερ, 90’+3′ Κάλμαν / 41′ Ρας, 65′ Ρ. Μαρίν

Φινλάνδια (Μάρκου Κανέβρα): Χραντέκι, Ούρονεν (88′ Νισκάνεν), Γιένσεν, Ιβάνοφ, Βαϊσάνεν, Άλχο, Καμάρα, Σιούλερ (88′ Καίρινεν), Βαλακάρι (57′ Λίνγκμαν), Γιένσεν (57′ Κάλμαν), Πούκι (75′ Πογιάνπαλο)

Ρουμανία (Έντουαρντ Ιορντανέσκου): Ράντου, Ράτιου, Νεντελτσεάρου, Ρους, Μπάντσου, Ρ. Μαρίν (91′ Τσικαλντάου), Μ. Μαρίν, Τανάσε (66′ Στάνσιου), Μαν (66′ Κορντέα), Σορέσκου (79′ Ντράγκους), Άλιμπεκ (66′ Πούσκας)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More