Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κακοκαιρία «ΓΕΑ»: Σημαντική επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες μέχρι το βράδυ της Κυριακής

Περεταίρω επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο, αλλά και τους ισχυρούς ανέμους στα πελάγη.
Κατά τόπους τα φαινόμενα μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα, με μεγάλα ύψη βροχής και χαλάζι.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή, από νωρίς το πρωί μέχρι το απόγευμά ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, και όλη την δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία και Πελοπόννησο. Από το μεσημέρι και μετά ενώ σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενούν οι βροχές, η ένταση των φαινομένων θα μετατοπιστεί στα ανατολικά, με τις καταιγίδες από το απόγευμα να γίνονται πιο ισχυρές στα νησιά του Αιγαίου και την Θράκη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μόνο στα δυτικά το βράδυ φτάνοντας τους 15 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυμανθεί από 14 έως 18 βαθμούς. Οι άνεμοι τις πρωινές ώρες αρκετά ισχυροί στο Ιόνιο μέχρι τα 7 μποφόρ από δυτικές πλέον διευθύνσεις, ενώ στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο τοπικά και τα 9 μποφόρ. Μέχρι το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς.

Στην Αττική πιο έντονη βροχόπτωση αναμένεται στα μέσα της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 18 βαθμούς κελσίου και οι άνεμοι θα είναι νότιοι στα 4 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη βροχή αναμένεται τις πρωινές κυρίως ώρες και από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Το θερμόμετρο θα δείξει 11 με 17 βαθμούς κελσίου σημειώνοντας πτώση από το απόγευμα.

Κέρκυρα: Κλειστοί δρόμοι λόγω κατολισθήσεων – Απαγορευτικό απόπλου στη γραμμή Ηγουμενίτσας-Λευκίμμης

Τη Δευτέρα ο καιρός σαφώς πιο βελτιωμένος με τις βροχές να εντοπίζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι και από το μεσημέρι στην δυτική και κεντρική Ελλάδα. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή σε όλη τη χώρα, μόνο στη βορειοδυτική Ελλάδα θα σημειώσει μικρή πτώση. Οι άνεμοι ασθενείς αρχικά θα ενισχυθούν το απόγευμα στρεφόμενοι σε νοτιοδυτικούς στα 4 με 6 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και νότιο Αιγαίο.

Την Τρίτη θα έχουμε σποραδικές βροχές κυρίως στην ηπειρωτική κεντρική Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στο Ιόνιο. Οι πρόσκαιρες βροχές κατά τόπους δεν θα λείψουν και τις υπόλοιπες ημέρες, με την θερμοκρασία να σημειώνει νέα άνοδο από την Πέμπτη.

Ερμιόνη Κατιρτζόγλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MS)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More