Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Καλαμάτα: Ανάπλαση των οδών Αναπλιώτη και Πολυβίου, από την οδό Σφακτηρίας έως την Αναγνωσταρά

Υπεγράφη από τον Δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η σύμβαση για την υλοποίηση της ανάπλασης των οδών Αναπλιώτη και Πολυβίου, από την Σφακτηρίας έως την Αναγνωσταρά», προϋπολογισμού περίπου 70.000 ευρώ.

Το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και σκοπός του είναι η ανάπλαση της πεζοδρόμησης των μικρών δρόμων πέριξ της Αριστομένους (οδών Πολυβίου και Αναπλιώτου ανατολικά μεταξύ Σφακτηρίας και Αναγνωσταρά) και η απόδοση στους πολίτες όσο το δυνατόν μεγαλύτερων επιφανειών δημόσιου χώρου που θα καθίσταται ελκυστικός στον χρήστη και φιλικός στο περιβάλλον.

Επιπροσθέτως θα υπάρξει και αύξηση της λειτουργικότητας της περιοχής με τη διαμόρφωση μιας ενιαίας αισθητικής αντιμετώπισης, σε ένα τμήμα του παραδοσιακού κέντρου της Καλαμάτας. Η συγκεκριμένη περιοχή, λόγω και του γεγονότος ότι θα υπάρχει πλέον αισθητική ομοιογένεια, θα μπορεί να αποτελέσει μελλοντικά έναν «πυρήνα» πρόσφορο για επέκταση αναβαθμίσεων και σε γειτονικές περιοχές.

Σημειώνεται ότι η συνολική επιφάνεια των παρεμβάσεων στους προαναφερόμενους δρόμους του κέντρου της Καλαμάτας, ανέρχεται περίπου σε 435 μ2.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More