Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Στην Εισαγγελία τα ευρήματα των ερευνών της Οικονομικής Αστυνομίας

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υποβλήθηκε το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από έρευνες της Οικονομικής Αστυνομίας, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων στην υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου».

Οι εν λόγω έρευνες διενεργήθηκαν σε κεντρικά γραφεία και δομές φιλοξενίας που διατηρεί η «Κιβωτός του Κόσμου» σε Αθήνα, Βόλο, Ιωάννινα, Χίο και Καλαμάτα, καθώς και σε σπίτι, όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Πλέον τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη, η οποία θα αξιολογήσει τα στοιχεία και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να καλέσει μάρτυρες για κατάθεση.

Νωρίτερα, άγνωστο χρηματικό ποσό φυλασσόμενο σε χρηματοκιβώτιο εντόπισε το κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας από τον έλεγχο που πραγματοποίησε στα γραφεία της «Κιβωτού του κόσμου» στον Κολωνό.

Στο μεταξύ, θορυβημένη είναι η κοινή γνώμη, αλλά και οι δωρητές που συνέδραμαν όλα αυτά τα χρόνια στο έργο της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν για τους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, κατά τη χθεσινή έφοδο (28/11) της οικονομικής αστυνομίας σε ακίνητά τους σε Κολωνό και Ραφήνα, βρέθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό στον Κολωνό.

Στο φως νέες καταγγελίες

Στις 8 Απριλίου 2016, μία μητέρα από τη Λάρισα είχε προχωρήσει σε καταγγελία σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των τριών παιδιών της, ηλικίας 7,9,12 ετών, στη δομή της Πωγωνιανής.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, έγινε έλεγχος στην εν λόγω δομή.

«Η μητέρα ανέφερε πως της είπε ένα από τα παιδιά της ότι δεν τα φρόντιζαν, δεν τους έδιναν καλό φαγητό. Ότι κακοποιούνται από άλλα παιδιά και δεν ενδιαφερόταν το προσωπικό».

Κιβωτός του Κόσμου: Νέος μάρτυρας πρώην εργαζόμενος σε δομές επιβεβαιώνει κακοποιητικές συμπεριφορές

Συμφωνα με την ίδια πηγή κατα τους ελέγχους που διενεργήθηκαν τα παιδιά ήταν φοβισμένα, ενώ επιβεβαίωσαν την υποχρεωτική καθημερινή συμμετοχή σε εργασίες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η προκαταρκτική έρευνα έπειτα από εντολή που δόθηκε στις 25 Νοεμβρίου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, για τη δομή στο Διμήνι, έπειτα από καταγγελίες για ξυλοδαρμούς παιδιών.

Οι αστυνομικοί προχωρούν στην αυτοψία της δομής, τη λήψη φωτογραφιών χώρων αλλά και του πράσινου κλουβιού στο οποίο φέρεται να έβαζαν παιδιά για τιμωρία.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Βαλέρια Δολαψάκη, Ντίνα Τσουκαλά, Βασίλης Σιώμος 

Διαβάστε ακόμα:

Αλλάζουν τις διαθήκες και αποσύρουν τις δωρεές από την «Κιβωτό του Κόσμου»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More