Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορυδαλλός – Γηροκομείο: Νέα μαρτυρία για κακοποίηση- Πότε θα σφραγιστεί το «κολαστήριο»

Στον Κορυδαλλό και στον οίκο ευγηρίας όπου βρέθηκαν σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης δεκάδες ηλικιωμένοι, η σφράγιση του χώρου χαρακτηρίζεται θέμα χρόνου, αφού μετακινηθούν και οι τρόφιμοι που τέθηκαν σε καραντίνα λόγω κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό οι εξελίξεις θα δρομολογηθούν αφού συμπληρωθεί πέμπτο 24ωρο καραντίνα δηλαδή την Τετάρτη, για τους ηλκιωμένους που μολύνθηκαν από κορονοϊό.

Άλλος ένας ηλικιωμένος με άνοια μεταφέρθηκε την Κυριακή 12/2 σε εφημερεύον νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, περιγράφει απελπισμένη τρόφιμο να κραυγάζει στο μπαλκόνι του γηροκομείου και νοσηλεύτρια να την τραβάει από τα μαλλιά για να επιστρέψει στο δωμάτιο διά της βίας.

Δικογραφία για κακουργήματα σχηματίστηκε για την υπόθεση σε συνέχεια καταγγελιών που φτάνουν έως και στο 2016.

Συγγενείς των ηλικιωμένων ζητούν την παρέμβαση Εισαγγελέα για κακοποίηση.

38 ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν σε εξαθλίωση, υποσιτισμό, αφυδάτωση και ψώρα στο ιδιωτικό γηροκομείο. Ο Στέλιος Προσαλίκας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων και η Μαρία Παπαδάκη, δικηγόρος, που είχε αποκαλύψει τη λειτουργία του γηροκομείου στα Χανιά, κατήγγειλαν στην ΕΡΤ σοβαρές παραλείψεις των Αρχών στις δύο υποθέσεις. Μιλώντας για τις καταγγελίες που έγιναν από ιδιώτες δίχως αποτέλεσμα, ο κ. Προσαλίκας αποκάλυψε ότι «ο Συνήγορος του Πολίτη έβγαλε αυτή την ιστορία. 

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Διαβάστε επίσης: «Ο Συνήγορος του Πολίτη» έβγαλε την ιστορία με το γηροκομείο στον Κορυδαλλό» – Σοκάρουν οι καταγγελίες

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More