Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λάκης Γαβαλάς: η φυλακή πρέπει να είναι φυλακή, αλλά όχι να είναι και σε επίπεδο να ζουν σαν ζώα

“Παιδί της διπλανής πόρτας” χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο Λάκης Γαβαλάς στην ΕΡΤ μιλώντας στην εκπομπή Δύο στη 1 με την Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου.

Ο γνωστός σχεδιαστής άνοιξε την καρδιά του μιλώντας για το πώς ξεκίνησε, την πορεία του στη ζωή και την καριέρα του αλλά και τις περιπέτειές του. Αναφέρθηκε στο διάστημα που έμεινε στη φυλακή λέγοντας πώς ενώ αρχικά φαινόταν “σκληρό” το αντιμετώπισε με αξιοπρέπεια και αργότερα με όλο το ταμπεραμέντο του.”Έπρεπε να διασκεδάσω τον εαυτό μου, δεν έπρεπε να τον έχω μόνο στην τιμωρία που ούτως η άλλως την είχα δεχτεί.

Μιλώντας για τον σεβασμό που κέρδισε κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του αναφέρθηκε σε επεισόδιο των πρώτων ημερών όπου συγκρατούμενός σε προσπάθεια να τον χλευάσει “εισέπραξε” την απάντηση “θα μου μιλάς ή σαν άνδρα ή σαν γυναίκα ό,τι σε βολεύει. Να δώσεις γένος τώρα για να σου φερθώ ανάλογα. Σου συνιστώ να με λες άνδρα γιατί έτσι γράφει η ταυτότητά μου”.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στη φυλακές Κορυδαλλού ο κ. Γαβαλάς είχε την ευκαιρία να δει όπως είπε και άλλες πτέρυγες πέρα από εκείνη που είχε βρεθεί ο ίδιος διαπιστώνοντας μία πολύ άσχημη κατάσταση. Όπως είπε “η φυλακή πρέπει να είναι φυλακή, να μην έχει ανέσεις, αλλά όχι να είναι και σε επίπεδο να ζουν σαν ζώα”

Ακόμα μίλησε για τον ιδιαίτερο συμβολισμό των 3 εβδομάδων στην αλλαγή της βιτρίνας και στον απολογισμό ζωής που κάνει, τις σκέψεις του για την δημιουργία οικογένειας αλλά και για τη σχέση με τον πατέρα του.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More