Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λέσβος: Ξεκινά η σύνδεση Μυτιλήνης με τη Σμύρνη- 2.000 επισκέπτες για το Σαββατοκύριακο από την Τουρκία

Αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου, ξεκινάει η επανασύνδεση με πλοίο καταμαράν του Μητροπολιτικού δήμου της Σμύρνης με το λιμάνι της Μυτιλήνης για την καλοκαιρινή περίοδο, με 350 επιβάτες.

Η γραμμή που σχεδιαζόταν πολλά χρόνια, ξεκίνησε στο τέλος της περσινής τουριστικής περιόδου με καλούς οιωνούς και επανέρχεται  με ένα δρομολόγιο, επι του παρόντος, την εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, με την προοπτική αύξησης δρομολογίων ανάλογα με τη ζήτηση.

Το πλοίο θα προσεγγίζει μόνο το λιμάνι της Μυτιλήνης σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρίας και όχι το λιμάνι του Πλωμαρίου , όπως είχε επιχειρηθεί πέρυσι.

Ακόμα όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος για το Σαββατοκύριακο έχουν κλειστεί πάνω από 1500 εισιτήρια από επισκέπτες μέσω του Αϊβαλιού, για το λιμάνι της Μυτιλής ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και για το υπόλοιπο καλοκαίρι για τις αφίξεις από τη γείτονα. Όπως είπε ο κ. Χατζηκυριάκος «οι αφίξεις θα ήταν ακόμα μεγαλύτερες αν εφαρμοζόταν και φέτος το πιλοτικό πρόγραμμα γρηγορότερης έκδοσης βίζα , κάτι που μετά από πολλά χρόνια επιτυχούς εφαρμογής, φέτος δεν έγινε δεκτό».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More