Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μάχη σε Αχαΐα και Ρέθυμνο – 71 πυρκαγιές ανά τη χώρα

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η φωτιά που κατακαίει από χθες το μεσημέρι στην Ορνέ του δήμου Αγίου Βασιλείου, μετά την σχεδόν πλήρη αποδυνάμωση της που είχαν επιτύχει οι σημαντικές σε αριθμό πυροσβεστικές δυνάμεις τις πρωινές ώρες. Συχνές αναζωπυρώσεις σε πολλά και διαφορετικά σημεία κρατούν σε εγρήγορση τα 30 πυροσβεστικά οχήματα και τους 140 πυροσβέστες από τις υπηρεσίες σχεδόν όλης της Κρήτης.

Η φωτιά διατηρείται σε σημεία με χαμηλή βλάστηση, ωστόσο η καταστροφή χαρακτηρίζεται βιβλική σε γεωργικές καλλιέργειες, ελαιώνες, ζωικό κεφάλαιο και μελίσσια.

Στο Ροδάκινο η φωτιά έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Μεγάλη η έκταση της πυρκαγιάς στην Καλλιθέα της Πάτρας

Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή, Καλλιθέα, της Πάτρας, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αν και όπως σημειώνεται, η έκταση της πυρκαγιάς είναι μεγάλη.

Μεγάλο μέρος του πύρινου μετώπου, που ξεκίνησε από την Καλλιθέα της Πάτρας, έχει περάσει στον γειτονικό δήμο Ερυμάνθου και όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, «η φωτιά καίει δασική έκταση σε ορεινή και δύσβατη περιοχή της Πλατανόβρυσης».

Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣

Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Πλατανόβρυση & Αγία Παρασκευή #Αχαΐας εκκενώστε τώρα προς #Χαλανδρίτσα

Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

Οδηγίες αυτοπροστασίας https://t.co/162IAivjhw

— 112 Greece (@112Greece) July 16, 2022

Παράλληλα, ο δήμαρχος είπε ότι «είναι θετικό το γεγονός πως έχει μειωθεί η ένταση των ανέμων», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν μέχρι τώρα αναφορές για ζημιές σε σπίτια».

71 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Μεταξύ των μετώπων, ι οι φωτιές στα Πυργιώτικα Ναυπλίου και στο Ελληνικό Βόρειας Κυνουρίας στην Αρκαδία, στην Ηλεία κοντά στην κοινότητα Κολιρίο, καθώς και σε έκταση κοντά στο αμαξοστάσιο του Μαρκοπούλου. 

Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η #πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελληνικό βόρειας Κυνουρίας. Συνολικά επιχείρησαν 20 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 οχήματα και 2 Α/Φ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 16, 2022

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More