Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαλαισία: Έργο του ομογενή Ν. Κατσαλίδη ο δεύτερος υψηλότερος ουρανοξύστης στον κόσμο

Το CNN τον ανακηρύσσει ως ένα από τα «νέα κτίρια που πρόκειται να διαμορφώσουν τον κόσμο το 2023»

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο ουρανοξύστης Merdeka 118, μετά τον αντίστοιχό του Burj Khalifa στο Ντουμπάι, στην λίστα του CNN με τα δέκα υψηλότερα κτίρια σε παγκόσμια κλίμακα, τα οποία «πρόκειται να διαμορφώσουν τον κόσμο το 2023». Ένα δημιούργημα της εταιρείας του ομογενή αρχιτέκτονα από την Αυστραλία, Νώντα Κατσαλίδη.

Το εν λόγω κτίριο σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Fender Katsalidis, και δεσπόζει της πρωτεύουσας της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπουρ, σε ύψος 2.227 ποδών, με την ολοκλήρωσή του να προγραμματίζεται κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, διαθέτοντας άπλετο χώρο για την κατασκευή καταστημάτων, θεάτρου χωρητικότητας 1.000 θέσεων, καθώς επίσης γραφείων και ξενοδοχείου.

Ο ουρανοξύστης Merdeka 118 -που θα είναι το υψηλότερο κτίριο της Νοτιοανατολικής Ασίας- ξεκίνησε να οικοδομείται το 2016 με θέα το στάδιο Merdeka, έναν χώρο ιστορικής σημασίας, ο οποίος δημιουργήθηκε προς τιμήν της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Μαλαισίας το 1957.

Ωστόσο, το γραφείο Fender Katsalidis δεν είναι το μοναδικό ελληνικό όνομα που συνέβαλε στην κατασκευή του εντυπωσιακού ουρανοξύστη. Ο Δρ Στέλιος Πλαϊνιώτης, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της NEAPOLI, μιας ελληνικής εταιρείας περιβαλλοντικής μηχανικής και σχεδιασμού, με έδρα την Kuala Lumpur, βρίσκεται πίσω από τον οικολογικό σχεδιασμό του κτιρίου που αποσκοπεί στην ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More