Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μετά από 170 χρόνια, εστάλη το τελευταίο τηλεγράφημα στη Γερμανία

Ο όμιλος της Γερμανικής Ταχυδρομικής Εταιρείας (Deutsche Post) διέκοψε οριστικά τη χρήση τηλεγραφημάτων και τηλεγράφων στη Γερμανία μετά από 170 χρόνια. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ την τελευταία ημέρα του 2022, όταν στάλθηκαν 3.228 μηνύματα. Ο αριθμός αυτός ήταν εξαιρετικά υψηλός λόγω της επικείμενης ακύρωσης. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα προηγούμενα χρόνια στέλνονταν μόνο 200 έως 300 τηλεγραφήματα κάθε μήνα.

Το Twitter του παρελθόντος;

Για σχεδόν δύο αιώνες, το τηλεγράφημα ήταν ένα απαραίτητο μέσο για τη γρήγορη αποστολή μηνυμάτων μέσω ταχυδρομείου. Χρησιμοποιούνταν για πολιτικές ειδήσεις, αλλά και για ειδήσεις γέννησης ή άλλου επείγοντος οικογενειακού γεγονότος. Το ύφος ήταν συνοπτικό: η γλώσσα ήταν εξαιρετικά συνοπτική, παραλείποντας συχνά προσωπικές αντωνυμίες ή επίθετα.

Στην εποχή των smartphones και του Διαδικτύου, η τεχνολογία ήταν πλέον παρωχημένη και επίσης ακριβή: ένα τηλεγράφημα με μέγιστο αριθμό 160 χαρακτήρων κόστιζε πρόσφατα 12,57 ευρώ.

Τα τελευταία χρόνια, η ζήτηση για τηλεγραφήματα από ιδιώτες πελάτες είχε μειωθεί όλο και περισσότερο, γι’ αυτό και το προϊόν έχει διακοπεί, ανέφερε η Deutsche Post στην ιστοσελίδα της.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More