Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Μια παράξενη, σουρεαλιστική, θεότρελη κωμωδία» – Ο Φ. Δεληβοριάς για «Τα Νούμερα» που «μαγειρεύονται» στην ΕΡΤ (video)

Στον χώρο των προβών και των γυρισμάτων όπου «μαγειρεύονται» «Τα Νούμερα», η μουσική κωμωδία της ΕΡΤ, βρέθηκε η κάμερα της εκπομπής «Συνδέσεις».

Για τη νέα εκπομπή μίλησε ο δημιουργός της, ο τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς.

Είναι γνωστό πως η κυρίαρχη αγωνία που κυριαρχεί στον κόσμο της τηλεόρασης, είναι η αγωνία για τα νούμερα. Αυτό όμως δεν ισχύει καθόλου για την μουσική κωμωδία που ετοιμάζει αυτό το διάστημα ο Φοίβος Δεληβοριάς για την ΕΡΤ. Κι αυτό γιατί οι ίδιοι οι συντελεστές της είναι εξ ορισμού και εκ φύσεως νούμερα.

Η σειρά 24 επεισοδίων –με σκηνοθέτη τον Γρηγόρη Καραντινάκη- δεν είναι μια μουσική εκπομπή ή ένα τηλεοπτικό σόου με παρουσιαστή τον τραγουδοποιό. Είναι μια μυθοπλασία στην οποία η πραγματικότητα νικιέται κατά κράτος από τον σουρεαλισμό-και το αντίστροφο. Είναι η ιστορία ενός μουσικού και του αλλοπρόσαλλου θιάσου του που προσπαθούν να αναβιώσουν στη σύγχρονη Αθήνα τη «Μάντρα» του Αττίκ.

Με ένα σπουδαίο επιτελείο ηθοποιών και με καλεσμένους από κάθε φάσμα του ελληνικού μουσικού μικρόκοσμου – σε εντελώς απροσδόκητες «κινηματογραφικές» εμφανίσεις- «ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ» είναι μια μεγάλη παραγωγή που φιλοδοξεί να ενώσει σε ένα κωμικό patchwork το sitcom με το τραγούδι, το σκηνικό θέαμα με την κινηματογραφική παρωδία, το μιούζικαλ με το mockumentary.

Πάνω σε μια πρωτότυπη ιδέα του Φοίβου Δεληβοριά και του Σπύρου Κρίμπαλη , με μιαν απολύτως sui generis δημιουργική ομάδα στο σενάριο, στα σκηνικά, στα κοστούμια, στη μουσική και στη φωτογραφία – και με παραγωγή της γνωστής κινηματογραφικής εταιρίας «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ»- τα «ΝΟΥΜΕΡΑ» είναι η ψυχαγωγική πρόταση της ΕΡΤ για την σεζόν 2022-23.

Συντονιστείτε στην συχνότητα της ΕΡΤ-1 τον Σεπτέμβριο. Ίσως ν’ ανακαλύψετε με έκπληξη ότι η ιστορία των επί της οθόνης «Νούμερων» , είναι η δική σας!

Ρεπορτάζ: Άντζελα Ζούγρα

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More