Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μουντιάλ του Κατάρ: Η τεράστια μηχανική αράχνη και άλλα αξιοθέατα στο πλαίσιο της ψυχαγωγίας του Παγκοσμίου Κυπέλλου (video)

Μια αράχνη που εκτοξεύει φωτιά και έγινε διάσημη από τις εμφανίσεις της στο μουσικό φεστιβάλ του Γκλάστονμπερι θα είναι μεταξύ των αξιοθέατων στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Το ρομποτικό αριστούργημα του Arcadia Spectacular θα είναι το επίκεντρο μιας εκδήλωσης ηλεκτρονικής μουσικής – της The Arcadia Electronic Music Festival – που θα διεξάγεται σε εναλλασσόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Μέχρι και 15.000 άνθρωποι θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ κάθε βράδυ, πληρώνοντας 100 δολάρια για ένα εισιτήριο. Η εκδήλωση -στην οποία θα παίζουν διάφορα μεγάλα ονόματα DJ- διαρκεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 3 το πρωί, ενώ όσοι παρευρεθούν θα μπορούν να αγοράσουν αλκοόλ.

Περίπου το 90% της αράχνης, η οποία ζυγίζει 50 τόνους και έχει ύψος 20 μέτρα – είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένα υλικά – πολλά από αυτά ήταν προηγουμένως στρατιωτικό υλικό.

Το Arcadia Electronic Music Festival είναι ένα από μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιούνται στο Κατάρ τις επόμενες έξι εβδομάδες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More