Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μου πετούσαν πέτρες στο παράθυρο επειδή έπαιζα τον «κακό» – Ο Γιάννης Τσορτέκης του «Maestro» στο Στούντιο 4

Για τη συμμετοχή του στις σειρές «Maestro» και «Αυτή η νύχτα μένει», την αγάπη του για το θέατρο αλλά και για το πώς διαχειρίζεται το ρόλο του «κακού» μίλησε ο Γιάννης Τσορτέκης στην ΕΡΤ και την εκπομπή Στούντιο 4.

Στην ερώτηση για το πώς αισθάνεται με τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζουν οι τηλεοπτικές σειρές στις οποίες πρωταγωνιστεί, ο κ. Τσορτέκης είπε πως «αυτό όλο είναι μια συγκυρία, είναι μια πραγματικότητα που την έψαχνα όταν διάβαζα ιστορία, στο πώς μπορεί να αισθάνθηκαν οι άνθρωποι όταν ανακάλυψαν την πυρίτιδα. Διότι αυτό που συμβαίνει τώρα είναι σαν να έχει ανακαλύψει ο κόσμος την πυρίτιδα. Εγώ ήμουν και πριν, όπως και η πυρίτιδα υπήρχε πριν την ανακαλύψουν οι άνθρωποι, που σημαίνει ότι για μένα δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Υπάρχει η αλλαγή των ανθρώπων που βλέπουν αυτό που βλέπουν, το ότι ξαφνικά μπροστά τους αποκαλύπτεται κάτι».

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε επίσης για το πώς τον επηρεάζει το να υποδύεται τον «κακό» στις δουλειές του λέγοντας «όταν κάναμε το 2001 την ταινία του Στράτου Τζίτζη, το «Σώσε με», είχαν πάει κάποιες φίλες μου να δουν την ταινία, χωρίς να τους έχω πει τι είναι. Αργότερα το βράδυ ήμουνα σπίτι και ακούω στο παντζούρι μπαμ, μπαμ! Κάποιος πέταγε πέτρες! Βγαίνω έξω πανικόβλητος να δω τι έγινε και αρχίζουν οι φίλες μου ένα πράγμα να μου σέρνουν και τι δεν μου σούρανε, για αυτόν που έκανα στην ταινία», ενώ αναφερόμενος στο ίδιο θέμα πρόσθεσε ότι «όταν μιλάγαμε με τον Χριστόφορο (Παπακαλιάτη) για το “Maestro” και για τον Χαράλαμπο, ήταν η πρώτη μου αγωνία. Τρομερή αγωνία ήταν το πώς θα το δει ο κόσμος και τι έχω εγώ να εισπράξω μετά από όλο αυτό. Έχοντας αυτή και διάφορες άλλες εμπειρίες, ας πούμε όταν έπαιζα στο “Έρωτας μετά”, πάλι είχα παρατράγουδα, με συναντούσαν στο δρόμο και με κοίταζαν με μισό μάτι. Η συγκυρία όμως ποια είναι, επειδή αυτή η σειρά παρουσιάζεται ταυτόχρονα με το “Αυτή η νύχτα μένει”. Αυτό που θα πάθαινα εγώ το παθαίνει ο θεατής. Δηλαδή αντί να τρελαθώ εγώ από την αγωνία, τρελαίνεται αυτός που βλέπει δύο ακραία διαφορετικά πράγματα».

Στη θεατρική παράσταση «Αντιγόνη» στην οποία πρωταγωνιστεί αυτήν την περίοδο αναφέρθηκε ο κ. Τσορτέκης λέγοντας πως «είναι μια εργάρα, πραγματικά είναι συγκλονιστικό αυτό το έργο», τονίζοντας παράλληλα ότι το θέατρο για αυτόν έρχεται πρώτο.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More