Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπλίνκεν: Η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες δεν υπήρξε ποτέ πιο στενή

Νίκο φίλε μου, η συνεργασία ανάμεσα στις δυο χώρες δεν υπήρξε ποτέ πιο στενή, τόνισε στο πλαίσιο των κοινών του δηλώσεων με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ο Άντονι Μπλίνκεν.

Όπου και να πήγα στην Τουρκία είδα τον τεράστιο πόνο λόγω του σεισμού σε Τουρκία και Συρία είπε ο κ. Μπλίνκεν και στη συνέχεια ευχαρίστησε την Ελλάδα για την άμεση βοήθεια της στην Τουρκία ενώ έκανε γνωστό ότι αργότερα θα πει ευχαριστώ σε κάποιους διασώστες που πήγαν στην Τουρκία.

Ο Άντονι Μπλίνκεν έκανε λόγο για στρατηγική αποτυχία η επίθεση Πούτιν σε Ουκρανία και σημείωσε ότι η Ελλάδα ήταν πάντα μια σιωπηλή δύναμη στήριξης στην Ουκρανία λέγοντας ότι βοηθήσατε το ΝΑΤΟ στέλνοντας από Αλεξανδρούπολη τη στήριξη σας.

Σημείωσε ακόμα, μεταξύ άλλων, ότι στην καρδιά της σχέση των δυο χωρών είναι οι δεσμοί των δυο λαών ενώ εξέφρασε ευχαριστίες και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι γιορτάζουμε τη φιλία Ελλάδας και ΗΠΑ και κυρίως θα ενισχύσουμε τη συνεργασία μας για το μέλλον.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο κ. Μπλίνκεν είπε ανάμεσα σε άλλα ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι φίλοι και συμμαχοί. Μίλησε με θετικό τρόπο για τις προσπάθειες της Ελλάδας νε γίνει η περιοχή κέντρο ενέργειας ενώ σημείωσε ότι οι διαφορές όταν επιλυθούν ανοίγουν μεγάλες ευκαιρίεςς και για τους δυο λαούς.

Ερωτηθείς σχετικά ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ότι είναι προς το συμφέρον και το δικό μας των δυο χωρών να βρουν τρόπο να επιλύσουν μακροχρόνιες διαφορές με διπλωματικό τρόπο και με ειρήνη.

Κείμενο σε εξέλιξη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More