Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπουρκίνα Φάσο: Πάνω από έντεκα νεκροί στρατιώτες και 50 αγνοούμενοι από επίθεση σε πομπή ανεφοδιασμού

Βαρύς είναι ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων  απο επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές τη Δευτέρα 26/9, σε πομπή ανεφοδιασμού του στρατού.  Άλλες πληροφορίες ανεβάζουν τα  θύματα σε εξήντα.

Το στρατιωτικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι Οχηματοπομπή ανεφοδιασμού με προορισμό την πόλη Τζιμπό έγινε στόχος άνανδρης και βάρβαρης επίθεσης. Ο προσωρινός απολογισμός είναι 11 νεκροί στρατιωτικοί, 28 τραυματίες και περίπου πενήντα πολίτες αγνοούνται ».

Πηγή προσκείμενη στις δυνάμεις ασφαλείας υποστήριξε ωστόσο στο Γαλλικό Πρακτορείο  ότι στην πραγματικότητα ο απολογισμός των θυμάτων πιθανόν είναι πολύ πιο βαρύς και τα θύματα να φτάσουν τους εξήντα.

Βίντεο από πηγές προσκείμενες στις δυνάμεις ασφαλείας εικονίζουν κουφάρια απανθρακωμένων αυτοκινήτων στην άκρη δρόμου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση μέσα σε αυτόν τον μήνα εναντίον οχηματοπομπής ανεφοδιασμού στο βόρειο τμήμα της χώρας της Αφρικής.

Αυτές οι οχηματοπομπές, που συνοδεύονται από στρατιωτικές μονάδες, ανεφοδιάζουν κοινότητες στον βορρά που πολιορκούνται από τζιχαντιστές. Αυτοί ανατίναξαν πρόσφατα με δυναμίτιδα γέφυρες σε κύριους οδικούς άξονες.

Ο πόλεμος μεταξύ του στρατιωτικού καθεστώτος, που κατέλαβε την εξουσία τον Ιανουάριο , και των τζιχαντιστών, μαίνεται  στην  Μπουργκίνα Φάσο όπως και στις γειτονικές της χώρες καθώς ένοπλές οργανώσεις πιστές στην Αλ Κάιντα, ή στο Ισλαμικό Κράτος συνεχίζουν τη δράση τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More