Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Υδραίου: Δίνουμε μάχη να μην πληρωθούν οι “δημοσιονομικές διορθώσεις” για τους βιολογικούς Κασσιώπης και Σιδαρίου

Μεγάλα ποσά που αγγίζουν τα 15 εκ. ευρώ καλείται να πληρώσει η ΔΙΑΔΕΥΑΚ ως “δημοσιονομική διόρθωση” για τρία έργα των Καποδιστριακών Δήμων που άργησαν πολύ να ολοκληρωθούν. Πρόκειται για τους βιολογικούς του Αγίου Μάρκου, Σιδαρίου και Κασσιώπης. Η Επιχείρηση δίνει δικαστική μάχη για να αποφύγει την επιστροφή των χρηματοδοτήσεων αυτών.

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης που έδωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου. Ειδικότερα για το πολύ σοβαρό θέμα των “δημοσιονομικών διορθώσεων” η Δήμαρχος είπε ότι η ΔΙΑΔΕΥΑΚ, παρότι πάλεψε φθάνοντας μέχρι το ΣτΕ, δεν μπόρεσε να αποφύγει την επιστροφή της αρχικής χρηματοδότησης που είχε πάρει ο Δήμος Φαιάκων για να κατασκευάσει το βιολογικό του Αγίου Μάρκου και σήμερα παρά τις προσπάθειες σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο, είναι υποχρεωμένη να επιστέψει το ποσόν του 1 εκ. ευρώ περίπου.

Αυτό συνέβη όπως εξήγησε η κα Υδραίου διότι εκτός από τη μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του, με αποτέλεσμα να απενταχθεί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, υπήρχαν και πολλές διαφορές ανάμεσα στη μελέτη και την κατασκευή. “Αυτός ήταν και ο λόγος που υπήρχαν συχνά δυσοσμίες”, σημείωσε η Δήμαρχος και οι οποίες διορθώθηκαν με νεότερα έργα.
Η κατάσταση είναι ελαφρώς καλύτερη σχετικά με τα έργα κατασκευής των βιολογικών Σιδαρίου και Κασσιώπης. Εκεί τα έργα ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν σύμφωνα με τις μελέτες τους και αποδίδουν τα αναμενόμενα οφέλη. Όμως υπάρχει και γι αυτά αίτημα επιστροφής των αρχικών χρηματοδοτήσεων, “δημοσιονομική διόρθωση” διότι άργησαν πολύ να ολοκληρωθούν και απεντάχθηκαν από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Η ΔΙΑΔΕΥΑΚ όπως είπε η κα Υδραίου δίνει μάχη αυτή την εποχή με το επιχείρημα ότι τα έργα ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν παρά τη μεγάλη καθυστέρηση. Η μάχη είναι σοβαρή διότι το ποσόν είναι μεγάλο. Συγκεκριμένα για το βιολογικό της Κασσιώπης το αρχικό ποσόν ήταν 2.381.811 ευρώ και με τις προσαυξήσεις έχει ανέλθει στα 6.100.000 ευρώ.
Για το βιολογικό και το αποχετευτικό δίκτυο του Σιδαρίου το αρχικό ποσόν ήταν 3.180.383 ευρώ και σήμερα έχει ανέλθει στα 7.650.000 ευρώ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More