Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα λεκτική επίθεση Τσαβούσογλου – Διπλωματικές πηγές στην ΕΡΤ: «Έχουμε απαντήσει στο σύνολο των έωλων αιτιάσεών σας»

Με ψυχραιμία και συντονισμένες διπλωματικές κινήσεις αντιμετωπίζει η Αθήνα την ακραία ρητορική ένταση που ενορχηστρώνεται από τουρκικής πλευράς τόσο με δημοσιεύματα στα Μέσα Ενημέρωσης όσο και με δηλώσεις από επίσημα χείλη.

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου από τα Κατεχόμενα, εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, βάζοντας στο στόχαστρο τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια αλλά και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Άμεση ήταν η ελληνική θέση για τις δηλώσεις νωρίτερα του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών από τα κατεχόμενα και για τον Νίκο Δένδια.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στην ΕΡΤ ότι η Ελλάδα έχει απορρίψει με νομικά επιχειρήματα βασισμένα στο Διεθνές Δίκαιο όλες τις τουρκικές αιτιάσεις. «Δεν θα μπούμε σε μια στείρα αντιπαράθεση δηλώσεων. Έχουμε απαντήσει με χάρτες και επιστολές στο σύνολο των έωλων τουρκικών αιτιάσεων» ανέφεραν.

Νωρίτερα ο κ. Τσαβούσογλου είχε πει για τον Ελληνα ομόλογό του. «Ο Δένδιας είχε πει πριν κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην Άγκυρα ότι δεν θα πει κάτι αρνητικό και περιμέναμε ότι δεν θα το κάνει. Στην συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα προχώρησε σε σκληρές δηλώσεις. Και το λέω αυτό για να δείξω ποιος έχει αρνητική συμπεριφορά. Δεν περιμέναμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας εγκωμιάσει στο Κογκρέσο ή στο ελληνικό κοινοβούλιο».

Αναφερόμενος στην Μητσοτάκη είπε ειρωνευόμενος «Δεν περιμέναμε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να μας εγκαινιάσει στο αμερικανικό Κογκρέσο».

 

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More