Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέο Προεδρείο στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης

Ο ΣΥ.ΦΑ., η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα και μία από τις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα, αναγγέλλει τα αποτελέσματα της πρόσφατης ψηφοφορίας του Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή του Νέου Προεδρείου με την παρακάτω σύνθεση: Πρόεδρος Σπύρος Νικολαΐδης, Αντιπρόεδρος Διονύσιος Ευγενίδης, Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Ναούμ, Ταμίας Σιδέρης Γρηγοριάδης.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο νέος Πρόεδρος του  ΟΜΙΛΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΥ.ΦΑ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κ. Σπύρος Νικολαΐδης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Με μεγάλη χαρά, συγκίνηση και αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω σήμερα τη θέση του Προέδρου του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης…

…Σήμερα αναλαμβάνω την Προεδρία εν μέσω πόλεμου στην Ουκρανία που επηρεάζει σημαντικά την εφοδιαστική αλυσίδα της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Η σημαντική κληρονομία που αφήνει ο ηγέτης και οραματιστής  π.Πρόεδρός  μας κ. Λάζαρος Φαρσάκης αποτελεί την βάση για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη. Δεσμεύομαι πως θα εργαστώ με όλο μου το είναι για να εξασφαλίσω στον Συνεταιρισμό και τα μέλη μας το αναπτυξιακό μέλλον που μας αξίζει. Ο Συνεταιρισμός βρίσκεται σε τροχιά ανόδου που προκύπτει από τις εκ βάθρων οργανωτικές αλλαγές που εκτελέσαμε. Συνεχώς επενδύουμε στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού, προχωρώντας σε εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις τμημάτων, είτε καταργώντας είτε δημιουργώντας νέες Διευθύνσεις.

Στόχος μου είναι η επανεφεύρεση του Συνεταιρισμού και μια νέα διακυβέρνηση. Χρειαζόμαστε μια αφοσιωμένη, ισχυρή και προσηλωμένη στο στόχο της ηγεσία.Το προσεχές διάστημα οι αλλαγές στον Συνεταιρισμό θα είναι μία σχεδόν συνεχής διαδικασία. Έχουμε θέσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα ενεργειών και δράσεων στα πλαίσια του επιχειρησιακού πλάνου «SYFA New Era».»

Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης (ΣΥ.ΦΑ.) Θεσσαλονίκης είναι:

Η μεγαλύτερη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα, μία από τις τρεις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα και μία από τις 50 μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με ετήσιο κύκλο εργασιών 220 εκατομμύρια ευρώ. Εξυπηρετεί καθημερινά περισσότερα από 1.500 φαρμακεία σε 8 νομούς, διανέμοντας 16.000 κωδικούς φαρμάκων και παραφαρμάκων και κατέχοντας μερίδιο αγοράς 74% σε τοπικό επίπεδο και 7% σε εθνικό.
Ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στη Βόρεια Ελλάδα, που απασχολεί μόνιμα 250 υπαλλήλους, δημιουργώντας τα τελευταία 2 χρόνια περισσότερες από 30 νέες θέσεις εργασίας, με έμφαση στην απασχόληση των νέων.
Πρότυπο συνεταιριστικής μονάδας, μία πολυμετοχική εταιρεία στην οποία συμμετέχουν 1.000 φαρμακοποιοί με μία μετοχή ο καθένας, που κλείνει φέτος 90 χρόνια κερδοφόρας λειτουργίας, με προσανατολισμό στη στήριξη όλων των μελών, στη σύναψη συμφωνιών στρατηγικής ανάπτυξης και στην προσφορά καινοτόμων προϊόντων.
Η πιο σύγχρονη φαρμακαποθήκη στην Ευρώπη σε τεχνολογία αιχμής, εφάμιλλη αυτών της Δυτικής Ευρώπης, με λειτουργία των πιο σύγχρονων ρομποτ αυτόματης εκτέλεσης 12.000 παραγγελιών την ημέρα, πληθώρα πιστοποιήσεων ποιότητας (ISO 9001) και το νούμερο ένα σύστημα B2B online ηλεκτρονικής παραγγελιοληψίας από φαρμακεία.
Έμπιστος συνεργάτης της Ελληνικής Κυβέρνησης, καθώς αποτέλεσε hub διαχείρισης των εμβολίων Covid-19 στη Βόρεια Ελλάδα.
Eταίρος με έντονη κοινωνική προσφορά, με παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και δωρεών σε πληθώρα κοινωφελών δομών (γηροκομία, ορφανοτροφεία, παιδιά με καρκίνο), καθώς και σε έκτακτες ανάγκες (Μάτι, Κεφαλονιά, Ουκρανία).
Επιχείρηση με προσανατολισμό στην πράσινη ανάπτυξη, που παράγει μόνη της την ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί και πρωτοπορεί σε δράσει προστασίας του περιβάλλοντος όπως η αποκομιδής ληγμένων φαρμάκων στα φαρμακεία. Στόχος του ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης είναι να βελτιώσει την κοινωνική θέση και την ποιότητα ζωής των φαρμακοποιών και να εξυψώσει το φαρμακευτικό λειτούργημα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More