Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναβάλνι: Μεταφέρθηκε σε «φυλακή υψηλής ασφαλείας» – Καταδίκη και προειδοποίηση από τις ΗΠΑ στη Ρωσία

Να έχει μεταφερθεί σε φυλακής υψηλότερης ασφαλείας από εκείνη που κρατούνταν έως και σήμερα, φέρεται ο επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες που μετέφερε η πλευρά του.

Την Τρίτη έγινε γνωστό πως ο Ναβάλνι, επιφανής πολιτικός αντίπαλος του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε μεταχθεί σε άλλη φυλακή, ωστόσο η πλευρά του αγνοούσε το πού βρισκόταν.

Πάντως η δικηγόρος του, Όλγκα Μιχαΐλοβα ενημέρωσε πως κρατείται σε σωφρονιστικό ίδρυμα στο Πορκόβ, ανατολικά της Μόσχας.

Να σημειωθεί ότι το νέο κέντρο κράτησης έχει πολύ αυστηρούς κανονισμούς, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο. Δεν έχει διευκρινιστεί ακριβώς ποια είναι η φυλακή στην οποία μετήχθη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ναβάλνι εκτίει ποινή κάθειρξης 2,5 ετών για παραβίαση της αναστολής του, αλλά οι υποστηρικτές του επιμένουν πως διώκεται από το καθεστώς του Πούτιν, λόγω των των πολιτικών του πεποιθήσεων, όπως καταγγέλλουν.

Η εκπρόσωπος Τύπου του κρατουμένου, εξέφρασε την ανησυχία της για την ασφάλειά του. «Το πρόβλημα με τη μεταφορά του σε άλλη φυλακή είναι πως η υψηλότερη ασφάλεια προκαλεί μεγαλύτερο φόβο», είπε.

«Όσο δεν γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο Αλεξέι, παραμένει ένας εναντίον ενός συστήματος που έχει ήδη προσπαθήσει να τον σκοτώσει, οπότε το κύριο καθήκον μας τώρα είναι να τον εντοπίσουμε το συντομότερο δυνατό» σημείωσε ακόμη.

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν τη Ρωσία να επιτρέψει στους δικηγόρους του Ναβάλνι να επικοινωνήσουν μαζί του και καταδίκασαν τις «πολιτικά υποκινούμενες» αποφάσεις σε βάρος του. Η Ρωσία «θα λογοδοτήσει στη διεθνή κοινότητα ή οτιδήποτε συμβεί στον κ. Ναβάλνι» έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: TheGuardian

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More