Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ναρκομανείς Ανώνυμοι: Ο δρόμος μακριά από τον ενεργό εθισμό και τις εξαρτήσεις

Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός που βοηθάει κάθε χρήστη ουσιών, να σταματήσει τη χρήση, να χάσει κάθε επιθυμία για ναρκωτικά και να βρει έναν καινούργιο τρόπο ζωής μακριά από τις εξαρτήσεις, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ.

Ο Θανάσης και η Ελένη είναι δύο από αυτούς που γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει ενεργός εθισμός γι’ αυτό, μέσω της δικής τους εμπειρίας, βοηθούν όσους θέλουν να λυτρωθούν από αυτή τη μάστιγα.

Όπως υποστηρίζουν, είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι στα χρόνια που λειτουργεί η ομάδα, υπάρχουν μέλη που συμμετέχουν σταθερά στο πρόγραμμα και έχουν καταφέρει την πλήρη απεξάρτηση.

Οι Ναρκομανείς Ανώνυμοι ξεκίνησαν στις Η.Π.Α. το 1953. Είναι ο παλαιότερος και μεγαλύτερος οργανισμός του είδους στον κόσμο. Μετά την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας στο Λος Άντζελες, η αδελφότητα μεγάλωνε και στις αρχές της δεκαετίας του ’70 εξαπλώθηκε σε όλη την Αμερική, την Αυστραλία, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Ασία, καθώς και σε χώρες της Αφρικής. Σήμερα πραγματοποιούνται  περισσότερες από 76.000 συγκεντρώσεις την εβδομάδα  σε 145 χώρες.

Στην Ελλάδα, η πρώτη ομάδα Ναρκομανών Ανωνύμων ξεκίνησε το 1987 στην Αθήνα, με δύο συγκεντρώσεις την εβδομάδα. Σήμερα υπάρχουν 62 ομάδες και γίνονται 140 συγκεντρώσεις την εβδομάδα, σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Κόρινθο, Λάρισα, Kέρκυρα, Ηράκλειο Κρήτης, Μύκονο κ.ά.. Επίσης, γίνονται ομάδες παρουσίασης σε εβδομαδιαία βάση σε σωφρονιστικά ιδρύματα και θεραπευτικά κέντρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα είναι δωρεάν, δηλαδή δεν έχει έξοδα εγγραφής ή συνδρομές.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More