Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ολοκληρώθηκε η Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2022» στην Ξάνθη

Η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων(ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2022» διεξήχθη στην περιοχή της Ξάνθης, με σκοπό την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων των νέων ανθυπολοχαγών όλων των Όπλων και Σωμάτων Τάξεως 2021 επί αντικειμένων αμυντικών και επιθετικών επιχειρήσεων, υπό ρεαλιστικές συνθήκες, με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της ΧΧΙ Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (ΧΧΙ ΤΘΤ «ΠΙΝΔΟΣ») και της ΧΧV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας (XXV ΤΘΤ «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ-ΕΦΕΣΟΣ»).

Κατά την άσκηση εκτελέσθηκαν βολές πυροβολικού, αρμάτων, όλμων και αντιαρματικών, ενώ έγινε χρήση Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ), αρμάτων μάχης, αυτοκινούμενων (Α/Κ) πυροβόλων καθώς και ελικοπτέρων.

Παράλληλα με την ΤΑΜΣ, οι ανθυπολοχαγοί εκπαιδεύθηκαν επί του πεδίου σε θέματα Διοικητικής Μέριμνας(ΔΜ), ενώ από την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (ΧΧΙ ΤΘΤ «ΠΙΝΔΟΣ»)εκτελέσθηκαν η ΤΑΜΣ «Το Τακτικό Συγκρότημα Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων κατά την εκτέλεση αντεπίθεσης», καθώς και περισυλλογή βαρέως τεχνικού υλικού.

H άσκηση, την οποία παρακολούθησε ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ» αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, συνέβαλε στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, της μαχητικής ικανότητας και της συναντίληψης των συμμετεχόντων εκπαιδευομένων ανθυπολοχαγών, προάγοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία των Όπλων και Σωμάτων του Στρατού Ξηράς στο σύγχρονο πεδίο μάχης, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Η «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ 2022» σχεδιάσθηκε και οργανώθηκε από τη Σχολή Πεζικού (ΣΠΖ) σε συνεργασία με τις αντίστοιχες Σχολές των λοιπών Όπλων και Σωμάτων και τελούσε υπό την αιγίδα της διεύθυνσης Πεζικού (ΔΠΖ) του ΓΕΣ.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: ΓΕΣ (Γενικό Επιτελείο Στρατού)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More