Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Ισπανός συγγραφέας Μανουέλ Βίλας έρχεται στην Ελλάδα

Ο ισπανός συγγραφέας Μανουέλ Βίλας έρχεται τον Μάιο στην Ελλάδα, καλεσμένος του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, με αφορμή την έκδοση του νέου του μυθιστορήματος “Τα φιλιά”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ίκαρος σε μετάφραση της Νάννας Παπανικολάου.

Ο  Μανουέλ Βίλας  θα παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό το νέο του βιβλίο στις 4 Μαΐου (7 μ.μ) στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας (Σκουφά 31, Κολωνάκι), σε μια εκ βαθέων συζήτηση με τον συγγραφέα και μεταφραστή Φίλιππο Δρακονταειδή, ενώ την επόμενη μέρα (στις 8 μ.μ) θα βρίσκεται στον χώρο της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Περίπτερο 13, Αίθουσα Άλκη Ζέη) και θα συνομιλήσει με τον μεταφραστή και καθηγητή ισπανικής λογοτεχνίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Η είσοδος στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από τα ισπανικά.

“Τα φιλιά”  είναι ένα μεγάλο ερωτικό μυθιστόρημα, τρυφερό και αισθησιακό, συχνά αστείο και δραματικό, όπου οι χαρακτήρες στην οικειότητά τους συνδέονται μοναδικά με τον αναγνώστη. Το δέρμα των ερωτευμένων, ο σαρκικός τους πόθος και τα φιλιά τους παρουσιάζονται με τρόπο σχεδόν απτό. Ο Manuel Vilas δημιουργεί έναν στοχασμό για το πώς, εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης, δύο άνθρωποι προσπαθούν να βρουν το νόημα εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει.

O συγγραφέας γεννήθηκε το 1962 στο Μπαρμπάστρο της Ισπανίας. Είναι πολυβραβευμένος ποιητής και πεζογράφος. Αρθρογραφεί τακτικά στην εφημερίδα El País.  Έχει εκδώσει οκτώ μυθιστορήματα και έναν μεγάλο αριθμό ποιητικών συλλογών και δοκιμίων. Το Ορδέσα (Ίκαρος, 2020) κυκλοφόρησε το 2018 στην Ισπανία, έγινε το απόλυτο best seller, ψηφίστηκε από την El País ως ένα από τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς και καθιέρωσε τον Βίλας ως έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους Ισπανούς συγγραφείς, στο ύψος του Javier Cercas και του Antonio Muñoz Molina. Το βιβλίο έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από είκοσι γλώσσες, ενώ το 2019 τιμήθηκε με το βραβείο Femina Étranger. Το βιβλίο του Alegría (2019) ήταν φιναλίστ για το βραβείο Planeta 2019 και μέχρι στιγμής έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από επτά γλώσσες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More