Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Τοπικές βροχές Τρίτη και Τετάρτη – Με καλοκαιρία η 25η Μαρτίου (video)

Πιο συννεφιασμένο και βροχερό θα είναι το διήμερο Τρίτη και Τετάρτη στη χώρα μας σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κυρίως στα βορειοδυτικά. Στη συνέχεια πάντως η πλήρης καλοκαιρία θα επιστρέψει με πολύ ευοίωνα προγνωστικά στοιχεία για την 25η Μαρτίου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε αρκετή συννεφιά στη χώρα με τοπικές βροχές, πιο σημαντικές στα δυτικά και τα βόρεια και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, στα βορειοδυτικά δεν θα ξεπεράσει τους 15.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.

Την Τετάρτη κάποιες βροχές και λίγες καταιγίδες θα επιμείνουν κυρίως σε Μακεδονία, Θράκη και ανατολικό Αιγαίο με λίγες νεφώσεις στην υπόλοιπη χωρά. Σταδιακά θα επικρατήσει βοριάς έως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 17 με 19 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Την Πέμπτη οι βροχές θα είναι ελάχιστες και ασθενείς και ο ήλιος αρκετός. Οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 με 20 βαθμούς. Χωρίς καιρικά προβλήματα θα περάσει και η Παρασκευή. Με ήλιο και 23-24 βαθμούς θα γιορτάσουμε την 25η Μαρτίου.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More