Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επιμένει ο θυελλώδης βοριάς – Λίγες οι βροχές στην Κρήτη

Και αύριο θα μας απασχολήσει ο επίμονος θυελλώδης βοριάς, ενώ οι βροχές που σημειώνονται στην Κρήτη είναι ήδη εξασθενημένες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Αρκετά αισθητό είναι και το κρύο νωρίς το πρωί. Ενδεικτικά στο Νευροκόπι πέσαμε κάτω από τους μηδέν βαθμούς. Την Τετάρτη ο βοριάς θα υποχωρήσει, έτσι οι θερμοκρασίες θα είναι λίγο πιο γλυκές τα μεσημέρια.

Τέλος, υπάρχουν ενδείξεις για επικράτηση της παραδοσιακής καλοκαιρίας όσο πλησιάζουμε στην ημέρα του αγίου Δημητρίου, θα το δούμε αυτό όμως και τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη στα ανατολικά και τα νότια περιμένουμε τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές σε Εύβοια και Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ στο Iόνιο, έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο τους 24 με 26 βαθμούς, έως 20 με 22 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι άνεμοι βόρειοι έως 8 μποφόρ στα ανατολικά με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 14 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 22 βαθμούς.

Την Τετάρτη οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν αισθητά, θα πέσουν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 με 25 βαθμούς. Ελάχιστες και ασθενείς θα είναι οι βροχές στην Κρήτη, με ήλιο στην υπόλοιπη χώρα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More