Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Καλοκαιρία διαρκείας με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο διάστημα καλοκαιρίας με ήπιες ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, χωρίς βροχές γενικά και χωρίς προβλήματα ανέμων, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Σημαντικά εξασθενεί και ο πρωινός παγετός σε βόρειες και ορεινές περιοχές. Πιθανές είναι κάποιες πρωινές τοπικές ομίχλες.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε λίγες παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ μόνο στη θάλασσα των Κυθήρων. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς, τοπικά και τους 19.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 3 έως  17 βαθμούς.

Η Κυριακή θα περάσει με τοπικές νεφώσεις στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο και ήλιο στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν λίγο. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 20 βαθμούς.

Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα ξεκινήσει και η νέα εβδομάδα. Η ηλιοφάνεια θα είναι αρκετή με κάποιες μόνο νεφώσεις κατά διαστήματα. Ίσως βρέξει για λίγο τη Δευτέρα στο Ιόνιο, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας είναι πιθανή προς τα τέλη της νέας εβδομάδας.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More