Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ο θυελλώδης βοριάς επιμένει και αύριο, με καύσωνα θα τελειώσει η εβδομάδα (video)

Με θυελλώδεις βοριάδες και ανεκτή ζέστη έχει ξεκινήσει η εβδομάδα, θα τελειώσει όμως με συνθήκες καύσωνα τοπικά, ευτυχώς πάντως όχι κάτι το ακραίο για την περιοχή μας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τετάρτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια με λίγες παροδικές νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα. Μικρή η πιθανότητα ασθενών βροχών στη δυτική Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα τους 35 βαθμούς, έως 30 με 32 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πρόσκαιρα δυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς.

Την Πέμπτη δεν προβλέπονται βροχές, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε όλη τη χώρα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξασθενήσουν, έτσι η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τοπικά τους 35 με 37 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More