Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Κύμα ζέστης με ισχυρά μελτέμια

Καλοκαιρία θα επικρατεί για αρκετό διάστημα, το μελτέμι θα επιμένει αρκετά ισχυρό σήμερα με τις ριπές να φτάνουν στο κεντρικό Αιγαίο και τα 9-10 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά, φτάνοντας την Κυριακή και τους 37-38 βαθμούς τοπικά.

Αν και Δευτέρα – Τρίτη θα έχουμε μια μικρή πτώση, από Τετάρτη – Πέμπτη και μέχρι τις 25 περίπου του μήνα ο υδράργυρος θα πάρει και πάλι την ανηφόρα και μένει να δούμε τα επόμενα 24ωρα το πόσο θα μας επηρεάσει τελικά ο καύσωνας που ταλαιπωρεί την Ευρώπη κι αν θα έρθει και σ’ εμάς ή απλώς θα συνεχίσουμε με το πολυήμερο κύμα ζέστη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Αρκετός ήλιος και λίγες τοπικές συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα στα βόρεια ορεινά. Ενισχυμένοι θα είναι και πάλι οι βοριάδες, ειδικά στο Αιγαίο όπου θα φτάνουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, ενώ θα ανέβει η θερμοκρασία, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 34-36 και στα νησιά τους 31-33 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια, αλλά και ισχυροί βοριάδες έως 5-7 και στα ανατολικά τοπικά έως και 8 μποφόρ το πρωί και θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίσης ήλιος, βοριάδες κι από το μεσημέρι νοτιάδες έως 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί, με λίγες μόνο συννεφιές κατά τόπους στα κεντρικα και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημεριανές ώρες, ενώ θα πέσουν λίγο οι βοριάδες, ενώ θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, φτάνοντας και τους 36-38 βαθμούς τοπικά στα ηπειρωτικά, τους 33-35 κατά τόπους στα νησιά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More