Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Επιμένουν οι βοριάδες – Έρχεται ζέστη (video)

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού των επόμενων ημερών θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο, οι οποίοι θα διατηρηθούν ως τουλάχιστον την επόμενη Δευτέρα.

Μάλιστα από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και την Πέμπτη στο ανατολικό Αιγαίο θα φτάνουν και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει λίγο από την Πέμπτη με τις μεγαλύτερες τιμές ν’ αναμένονται το Σαββατοκύριακο – στα ηπειρωτικά στους 36-38 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά και 39oC.

Mικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα.

Σήμερα στην Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες από τις προμεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες. Πιθανοί όμβροι το μεσημέρι – απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και στο Ιόνιο λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Στις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 4 με 6 και στο Αιγαίο 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More