Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πέφτει η θερμοκρασία από τη Δευτέρα, τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (video)

Από Δευτέρα έως Τετάρτη οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο και ο κίνδυνος πυρκαγιάς θα παραμένει υψηλός στα ανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση. Η Τρίτη θα είναι η πιο δροσερή ημέρα της εβδομάδας. Από την Πέμπτη που θα εξασθενήσουν οι άνεμοι αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας, που θα κορυφωθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και τα ανατολικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 και κατά τόπους στα δυτικά τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου

Την Τρίτη στην κεντρική Μακεδονία θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν λίγες μπόρες στα βουνά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγα σύννεφα στα βόρεια ηπειρωτικά το μεσημέρι απόγευμα. Οι άνεμοι θα παραμείνουν στο Αιγαίο με ένταση 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Θα φτάσει τους 31 με 33 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 34 βαθμούς Κελσίου, Χαμηλότερες οι θερμοκρασίες αναμένονται στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More