Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego – 25 έως 28 Αυγούστου στα Καλάβρυτα.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego ξεκινά την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο Πέτρινο Δημοτικό κτίριο της πόλης των Καλαβρύτων υπό την ευθύνη της ISF και της Patras Stratego Team.

Συμμετέχουν παίκτες από όλο τον κόσμο οι οποίοι έχουν κατακτήσει 9 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Νόησης και 19 Εθνικά Πρωταθλήματα, χαρακτηριστικό του υψηλού επιπέδου του διαγωνισμού.

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου θα ανοίξει την αυλαία η κατηγορία Barrage. Η συγκεκριμένη κατηγορία παίζεται με 8 πιόνια για κάθε παίκτη και χαρακτηρίζεται από την γρήγορη εξέλιξη των αγώνων. Την Παρασκευή 26 και το Σάββατο 27 Αυγούστου, έρχεται το σημαντικότερο μέρος της διοργάνωσης, η κατηγορία Senior, που διεξάγεται με τα 40 πιόνια και αναμένεται υψηλότατος ανταγωνισμός. Την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το τουρνουά εθνικών ομάδων, η κατηγορία Junior, στην οποία μπορούν να λάβουν μέρος παίκτες έως 14 ετών και το ανοιχτό Open Kalavryta 1821, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με πιόνια ειδικής συλλεκτικής έκδοσης αφιερωμένη στο 1821.

Θα υπάρξουν και παράλληλες πολιτιστικές δράσεις, ξεκινώντας την Πέμπτη 25 Αυγούστου με την Τελετή Έναρξης των αγώνων στην πλατεία των Καλαβρύτων όπου θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού και μέλη του Χορευτικού τμήματος Δήμου Πατρέων. Η τελετή έναρξης θα ολοκληρωθεί με συναυλία από το δυναμικό συγκρότημα TRIX. Την Παρασκευή θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ που επιμελήθηκε η Επιτροπή Ελλάδα 2021: «By the Light of Thine Eyes: 200 Years of Greece» σε ελληνική και αγγλική γλώσσα. Το Σάββατο 27 Αυγούστου ο καλλιτέχνης θεάτρου σκιών Χρήστος Καλπουζάνης θα παρουσιάσει την παράσταση «Καρατζάς: Η Μάχη στη Γηροκομίτισσα». Την Κυριακή, μετά το πέρας των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης με τις απονομές στους νικητές.

Όλες τις ημέρες των αγώνων, θα λειτουργεί ανοιχτή έκθεση για το κοινό με θέμα Αθλήματα Νόησης και Stratego. Επίσης καθημερινά θα πραγματοποιούνται μικρά τουρνουά για τους επισκέπτες και όσους επιθυμούν να γνωρίσουν το Stratego.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαβρύτων, την συμβολή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 2021.

Πληροφορίες: https://patrasstratego.gr/

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΡΤ3, ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More