Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανσέληνος της φράουλας: 15+1 εντυπωσιακές εικόνες από κάθε γωνιά του πλανήτη

Από τη Φρανκφούρτη και τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Σαντορίνη και το Πεκίνο, οι λάτρεις του φεγγαριού είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την πρώτη υπερ-πανσέληνο του έτους.

Η πανσέληνος φαινόταν μεγαλύτερη από το κανονικό και είχε ένα ελαφρώς πορτοκαλί χρώμα καθώς φώτιζε τον ουρανό σε όλο τον κόσμο.

Το φαινόμενο κορυφώθηκε την Τρίτη και απαθανατίστηκε από φωτογράφους και πολίτες σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ονομάζεται επίσης ως «Πανσέληνος της φράουλας» επειδή είναι η πανσέληνος που συμπίπτει με την εποχή της συγκομιδής του συγκεκριμένου φρούτου.

Το Associated Press συνέλεξε τις πιο εντυπωσιακές εικόνες, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Η πανσέληνος ανατέλλει πάνω από τη Μασσαλία. (AP Photo/Daniel Cole)Ένα σούπερ φεγγάρι ανατέλλει στο κέντρο του Ζάγκρεμπ, πίσω από το γλυπτό του Τόμισλαβ, του πρώτου Κροάτη βασιλιά. (AP Photo/Daniel Cole)Η πανσέληνος της φράουλας ανατέλλει πίσω από τον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. (AP Photo/Θανάσης Σταυράκης)Η πανσέληνος ανάμεσα σε δύο πύργους του Ντουμπάι. (AP Photo/Kamran Jebreili)Η πανσέληνος πάνω από το σταυρό της εκκλησίας του Αγίου Ιωσήφ στη Βαγδάτη του Ιράκ. (AP/Φωτογραφία/Hadi Mizban)Η πανσέληνος πίσω από τα σύννεφα πάνω από μια εκκλησία στην Αγία Πετρούπολη. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)Γλυπτά αγγέλων στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ισαάκ απεικονίζονται με φόντο την πανσέληνο στην Αγία Πετρούπολη. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)Η πανσέληνος πίσω από κτίρια στη Φρανκφούρτη. (AP Photo/Michael Probst)Η υπερ-πανσέληνος μέσα από το… στόμα δράκου στην Απαγορευμένη Πόλη στο Πεκίνο. (AP Photo/Ng Han Guan)Το Strawberry Supermoon μπροστά από το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη. (AP Photo/J. David Ake)Ένας γλάρος απολαμβάνει κι εκείνος το φεγγάρι στη Ρώμη. (AP Photo/Andrew Medichini)Η πανσέληνος δύει στην κορυφή του βουνού Feldberg κοντά στη Φρανκφούρτη. (AP Photo/Michael Probst)Το supermoon ανατέλλει πίσω από το χωριό Ημεροβίγλι στην καλντέρα της Σαντορίνης. (AP Photo/Πέτρος Γιαννακούρης)Το φεγγάρι ανατέλλει κοντά στο Nubble Light, στο Γιορκ του Μέιν. (AP Photo/Julio Cortez)Ένα σούπερ φεγγάρι ανατέλλει πίσω από τον Πύργο του Γαλατά στην Κωνσταντινούπολη. (AP Photo/Emrah Gurel)Οι άνθρωποι παρακολουθούν το φεγγάρι στην Ανατολική Βοστώνη της Μασαχουσέτης. (AP Photo/Charlie Riedel)

Πηγή: A.P

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More