Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράδοση πρώτης ανθρωπιστικής αποστολής της Μητρόπολης Δημητριάδος για τους σεισμοπαθείς

Παραδόθηκε σήμερα στην Αθήνα, σε εκπροσώπους της Ελληνικής Πολιτείας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Α΄ ανθρωπιστική αποστολή της Τοπικής Εκκλησίας, δια του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», για την ενίσχυση των σεισμοπλήκτων της Τουρκίας και της Συρίας, αναφέρεται σε ανακοίνωση του “Εσταυρωμένου.

Όπως τονίζεται, «οι συνεργάτες-εθελοντές του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος -παράρτημα του «Ε»- ανταποκρίθηκαν άμεσα και ετοίμασαν 200 κουβέρτες και παπλώματα, καθώς και 115 λευκά σεντόνια, καρπός του Εργαστηρίου Ραπτικής του Συλλόγου.

Το Δ.Σ. του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ», είχε στις αποθήκες του ΚΕ.Δ.Α.Β. όλα αυτά τα υλικά για να δοθούν σε χώρους κράτησης (φυλακές, κρατητήρια), σε δομές φιλοξενίας προσφύγων, αλλά και σε άπορες οικογένειες και πρόσωπα της περιοχής μας. Όμως, λόγω των συνταρακτικών γεγονότων που πλήγωσαν βαθιά την γείτονα χώρα, αποφάσισε να δοθούν άμεσα στους σεισμοπαθείς αδελφούς της Τουρκίας και Συρίας, με την ελπίδα πως οι συμπολίτες μας θα βοηθήσουν και πάλι με νέες προσφορές.

Για μια ακόμη εβδομάδα (Δευτέρα 13/02 μέχρι και Κυριακή 18/02), θα συγκεντρώνονται όλες οι προσφορές των συμπολιτών μας σ’ όλους τους Ναούς της περιοχής μας και το ΚΕ.Δ.Α.Β.(Θουκυδίδου 10, στο Βόλο) για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης ανθρωπιστικής αποστολής, μέσω της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τα είδη που μπορούν να προσφέρουν οι συμπολίτες μας είναι τα εξής: Κουβέρτες και παπλώματα (καινούργια), εμφιαλωμένο νερό, ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More