Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος “Ελευθέριος Βενιζέλος” με έδρα τη Μελβούρνη

Η Διοίκηση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» που εδρεύει στην πατρική Οικία-Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα των Χανίων αποφάσισε ομόφωνα να ιδρυθεί και να λειτουργήσει, με έδρα τη Μελβούρνη, Παράρτημά του, με στόχο τη μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου και της εθνικής συμβολής του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου στην ευρύτερη περιοχή της Ωκεανίας και Αυστραλασίας.

Με επιστολή του ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος, κ. Νικόλαος Παπαδάκης-Παπαδής κάλεσε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κρητών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, κ. Αντώνιο Τσουρδαλάκη να συνεργαστεί με επίλεκτα στελέχη του Ελληνισμού, ώστε να ιδρυθεί Παράρτημα του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Η Ιδρυτική Συνέλευση του Παραρτήματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, στις 7.00 μ.μ. στην αίθουσα Lyceum του Alphington Grammar School. Στην ιστορική σύναξη για την ίδρυση του Παραρτήματος έχουν προσκληθεί να λάβουν μέρος στελέχη και ηγέτες της Ομογένειας, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, λογοτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. Την Ίδρυση του Παραρτήματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» υποστηρίζουν η Ιερά Ελληνική Ορθόδοξος Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, η Ομοσπονδία Κρητών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτωρίας, το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Μακεδονικών Σπουδών, το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Ελληνικών Ερευνών, το Ελληνο-Αυστραλιανό Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας, η Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, η Αυστραλιανή Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, ο Κρητικός Σύλλογος της Νέας Νοτίου Ουαλίας και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Μελβούρνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More