Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παρουσιάστηκε το έμβλημα της στέψης του βασιλιά Καρόλου

Το επίσημο έμβλημα που θα χρησιμοποιηθεί για τους εορτασμούς που θα συνοδεύσουν τη στέψη του βασιλιά της Βρετανίας Καρόλου παρουσιάστηκε την Παρασκευή, με το σχέδιο να παραπέμπει στην πολυετή περιβαλλοντική δραστηριοποίηση του μονάρχη.
Το έμβλημα περιλαμβάνει χλωρίδα και από τα τέσσερα έθνη που απαρτίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο – το τριαντάφυλλο της Αγγλίας, το γαϊδουράγκαθο της Σκωτίας, τον νάρκισσο της Ουαλίας και το τριφύλλι της Βόρειας Ιρλανδίας, και αποτελεί φόρο τιμής στην αγάπη του Καρόλου για τη φύση, δήλωσαν άνθρωποι από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Χρησιμοποιεί επίσης τα κόκκινα, λευκά και μπλε χρώματα της σημαίας της Ένωσης.

«Ο σχεδιασμός είναι εμπνευσμένος από την αγάπη του βασιλιά Καρόλου για τον πλανήτη, τη φύση και τη βαθιά του ανησυχία για τον φυσικό κόσμο», δήλωσε ο σχεδιαστής Jony Ive. «Το έμβλημα μιλάει για τη χαρούμενη αισιοδοξία της άνοιξης και γιορτάζει την έναρξη αυτής της νέας εποχής για το Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο Κάρολος έγινε αυτόματα βασιλιάς 15 βασιλείων, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Νέας Ζηλανδίας και της Αυστραλίας, μετά το θάνατο της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ το Σεπτέμβριο, αλλά η επίσημη στέψη του θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου, σύμφωνα με μια παράδοση που χρονολογείται εδώ και περίπου 1.000 χρόνια. Παράλληλα με την τελετή, θα πραγματοποιηθούν εορτασμοί που θα περιλαμβάνουν παραδοσιακές πομπές, μια μουσική συναυλία στο Κάστρο του Ουίνδσορ, πάρτι στους δρόμους, επιδείξεις φωτισμού και εθελοντική εργασία στην κοινότητα, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Πηγή: Reuters

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More