Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Περιβαλλοντική Σύνοδος Wonder Summit: Τα παιδιά αγαπούν τον πλανήτη και το αποδεικνύουν

Μαθητές δημοτικού στέλνουν ηχηρό μήνυμα σε όλους στην διήμερη περιβαλλοντική σύνοδο κορυφής Wonder Summit, που πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο συνεδριακό ίδρυμα στις 7 και 8 Ιουνίου.

Τα παιδιά αγαπούν τον πλανήτη και μας το αποδεικνύουν μέσα από τις δράσεις τους αυτές τις δύο μέρες. Σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Μαμαγαία» οι μαθητές παρουσιάζουν τα περιβαλλοντικά πρότζεκτ, που δούλεψαν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια, στρογγυλές τράπεζες, κολάζ, δημιουργική γραφή είναι μερικές από τις δράσεις που υλοποίησαν οι μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της πόλης. Οι εκπαιδευτικοί έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της συνόδου αλλά και στην ευαισθητοποίηση των παιδιών.

Την πρώτη ημέρα τα παιδιά παρουσίασαν τις δράσεις τους ενώ την δεύτερη ημέρα ψήφισαν για το καλύτερο πρότζεκτ. Σε όλη τη δράση συνέβαλλαν και φοιτήτριες του ΑΠΘ.

Ο καθένας από εμάς οφείλει να γίνει συμμέτοχος στις προσπάθειες που στοχεύουν στην προστασία και στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος. Τέτοιες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες δημιουργούν την ελπίδα για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον.

Ο πλανήτης μας αφορά όλους και τα παιδιά όπως φαίνεται νοιάζονται και δρούν. Ας εστιάσουμε όλοι στα λόγια τους « Προστατεύουμε το περιβάλλον, γιατί είναι το σπίτι όλων μας».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΟΜΙΚΡΟΝ 3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More