Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πεσκόφ: Λαμβάνονται μέτρα κατά των Ουκρανών τρομοκρατών στο Μπριάνσκ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι λαμβάνονται μέτρα για την καταστροφή των «Ουκρανών τρομοκρατών» που οργάνωσαν τη διασυνοριακή επίθεση και διέψευσε πληροφορίες ότι προγραμματίζεται έκτακτη συνεδρίαση του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας για σήμερα, αναφέρει το Reuters. 

Ουκρανοί σαμποτέρ κρατούν έξι ομήρους στην περιοχή Μπριάνσκ της Ρωσίας, όπου οι ρωσικές δυνάμεις και μέλη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας εργάζονται για την εξάλειψη Ουκρανών εξτρεμιστών που εισήλθαν από την Ουκρανία, ανέφεραν στο TASS ανώνυμες πηγές σε αμυντικές δομές και την υπηρεσία Τύπου της FSB. 

Ένας πολίτης σκοτώθηκε και ένα παιδί τραυματίστηκε, όταν Ουκρανοί σαμποτέρ πυροβόλησαν εναντίον ενός κινούμενου οχήματος στην περιοχή του Μπριάνσκ (Bryansk), δήλωσε στο Telegram ο κυβερνήτης αυτής της περιοχής κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία. 

Ο κυβερνήτης του Μπριάνσκ ισχυρίζεται επίσης ότι ένα ουκρανικό drone έριξε εκρηκτικά σε ένα σπίτι στο χωριό Sušanji, το οποίο έπιασε φωτιά. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις από τις υπηρεσίες ασφαλείας και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου για την κατάσταση. 

Ο Πεσκόφ διέψευσε προηγούμενα δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι ο Πούτιν σχεδίαζε να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας σήμερα, αλλά είπε ότι θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή όταν θα συνεδριάσει τακτικά. 

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς 

Πηγή: Εφημερίδα Politika.rs

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More