Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πλατανιώτη στην ΕΡΑΣΠΟΡ: «Επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού» (audio)

 

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, ήταν καλεσμένη του Μάκη Τσίλκου, στην εκπομπή “Αθλητικός Τουρισμός” και μίλησε για το μέλλον της αλλά και της επερχόμενες διοργανώσεις.

Είναι η πρώτη Ελληνίδα με μετάλλια σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έχοντας κατακτήσει πέρυσι δυο μετάλλια (χάλκινα) στο Παγκόσμιο, μετά από δύο χρόνια ταλαιπωριών, αισθάνεται πλήρης κι ευτυχισμένη, καθώς είχαν προηγηθεί και τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό του 2020 (ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο).

«Ναι είμαι τρισευτυχισμένη, καθώς οι κόποι μου έφεραν καρπούς και πλέον μου έφυγε το άγχος για οτιδήποτε. Επόμενο βήμα και σκοπός στην ζωή μου είναι οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι, έστω κι αν υπάρχει ο σταθμός στην Φουκουόκα, για το Παγκόσμιο», είπε η Ευαγγελία Πλατανιώτη.

Συνεχίζοντας επισήμανε πώς…αισθάνεται απαλλαγμένη από όλα τα στοιχεία, που συνέτειναν στο άγχος, γιατί «Πλέον αισθάνομαι απελευθερωμένη και δουλεύω χωρίς πίεση, με την Σοφία Μαλκογεώργου, αφού σκοπός μας είναι να κάνουμε πέρασμα ως ντουέτο από το Παγκόσμιο, με στόχο το Παρίσι. Πέρασα δύσκολα τα περασμένα χρόνια, με πολλές θυσίες και τώρα που βασικοί στόχοι έχουν επιτευχθεί, νιώθω πολύ καλύτερα.

«Χρειάζεται και λίγη ξεκούραση το σώμα, οργανισμός είναι αυτός κι όχι μηχανή, ούτως ώστε να πηγαίνουμε με γεμάτες μπαταρίες και πιο ελεύθερα για τα επόμενα.  Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα της επιτυχίας και θα’ ναι ακόμη καλύτερο, αν έρθει το ομαδικό, καθώς με την Σοφία, έχουμε δέσει αρμονικά και νιώθουμε η μία την άλλη σαν ένα σώμα, μια ψυχή. Έτσι πρέπει να’ ναι και μέσα στον αγώνα, για να πετύχουμε», είπε ακόμη και συνέχισε: «Η αύρα της επιτυχίας με έχει γιγαντώσει και με έχει κάνει πιο θαρραλέα. Είναι πολύ πιο δύσκολο να μετουσιώνεις σε πράξη αυτά που διδάσκεσαι στην προπόνηση, παρά όταν είσαι μέσα στο νερό. Έχει πολύ εκγύμναση πριν μπεις στο νερό, για να δέσεις αρμονικά, αυτά που έχεις μάθει».

Μου αρέσουν κι άλλα σπορ. Θα έπαιζα τερματοφύλακας στο Πόλο, αλλά ποτέ φουνταριστή, θέλω να κάνω και Μαραθώνιο, ενώ μου αρέσει και το επί κοντώ, θαυμάζω τον Ντουπλάντις και την Κατερίνα Στεφανίδη. Όμως σούπερ για μας είναι ο άρχοντας της Μαραθώνιας κολύμβησης, ο Σπύρος Γιαννιώτης, τον οποίο θαυμάζω για την υπομονή κι επιμονή του, όπως και τον φανταστικό  Μίλτο Τεντόγλου. Μου αρέσει πολύ ο τύπος του, είναι πολύ cool και μεστός κι ευθύς στα λεγόμενά του», είπε ακόμη η Πλατανιώτη, που πλέον είναι μέλος του ΑΝΟ Γλυφάδας, όπως κι η Μαλκογεώργου, όμως έδρα τους είναι το ΟΑΚΑ «Πάλι καλά, αφού μένω Βόρεια και θα ήταν δύσκολο να ανεβοκατεβαίναμε στην Γλυφάδα. Όλα για το Παρίσι λοιπόν, αφού σε λίγο θα αρχίσουν και τα μίτινγκ».

Επίσης είπε: «Θαυμάζω την Βιρζινί Ντντιέ και την Νταβίντοβα, θα μου άρεσε να κάνω και καλλιτεχνικό πατινάζ και χειμερινό σκί, ενώ βγάζω το καπέλο στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, για όσα πέτυχε πέρυσι κι απέδειξε πω δεν μετρά η ηλικία, όταν έχεις πίστη σε αυτό που κάνεις και την δύναμη να το πετύχεις».

Λατρεύει το καλό φαγητό και το θέατρο με το σινεμά, έξω και πέρα από την μουσική και το διάβασμα που την ηρεμούν, ενώ κάνει τζόκινγκ στην Πεντέλη και είναι μέλος της ομάδας Shave Water Sports κι έχει πάρει το πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Πειραιά στον τομέα της Οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων.//

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ:


https://www.ertsports.gr/wp-content/uploads/2023/01/Platanioti.mp3

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More