Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση Πάτση — Διεγράφη από την Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας

Διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης. Αφορμή υπήρξε η καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών, που εξαγόρασαν «κόκκινα» δάνεια ένα δέκατο πέμπτο της αξίας τους. Οι εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος στο κόμμα του δεν κρίθηκαν επαρκείς. «Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Ν.Δ.» σημείωναν πηγές της Πειραιώς. Ο κ. Πάτσης δηλώνει ότι δεν θα παραδώσει την κοινοβουλευτική του έδρα και θα παραμείνει ανεξάρτητος βουλευτής. Για την υπόθεση Πάτση παραιτήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ.

Με μία ανακοίνωση 46 λέξεων και ύστερα από απόφαση του πρωθυπουργού, ο βουλευτής Γρεβενών, Ανδρέας Πάτσης, διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. «Οι εξηγήσεις του βουλευτή, Ανδρέα Πάτση, για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της Νέας Δημοκρατίας, δεν κρίθηκαν επαρκείς», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι γνώριζε πως ο κ. Πάτσης είχε εισπρακτικές και πλούτιζε από κόκκινα δάνεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε αίτημα για την άμεση σύγκληση της επιτροπής Πόθεν Έσχες, ενώ ζητά και την αποπομπή Πιερρακάκη καταγγέλλοντας απευθείας ανάθεση ενός εκατομμυρίου ευρώ στον ανεξάρτητο βουλευτή για νομικές συμβουλές από τα ΕΛΤΑ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε: «Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους “άριστους” του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο…Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

Για μικροπολιτική σκοπιμότητα κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ πηγές του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επικαλούμενες σχετικό έγγραφο επί υπουργίας Νίκου Παππά, σημειώνουν ότι τα ΕΛΤΑ δεν βρίσκονται στην εποπτεία του υπουργείου: «Η στόχευση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να χαρακτηριστεί θεσμικά άτοπη αν δεν ήταν και απολύτως πολιτικά επιτηδευμένη, με σαφή προεκλογική στόχευση».

Την παραίτησή του υπέβαλε για λόγους ευθιξίας ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Παράλληλα, το Υπερταμείο, στο οποίο υπάγονται τα ΕΛΤΑ, ανέφερε ότι προέβη αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι διαστάσεις της υπόθεσης Πάτση.

Αντιδράσεις και από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Οι καθεστωτικές και πελατειακές αντιλήψεις της ΝΔ στην άσκηση εξουσίας αποδεικνύονται καθημερινά», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της», σχολιάζει το ΚΚΕ.

«Η σήψη αγγίζει τον σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης», επισημαίνει η Ελληνική Λύση.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, τονίζει πως: «Σήμερα με την περίπτωση Πάτση, τι έχουμε; Τον Πρωθυπουργό που απολύει έναν από τα χαμηλότερα στελέχη του για μια συμμετοχή σε αυτό το αλισβερίσι. Τον κ. Μητσοτάκη που είναι υπεύθυνος γι’ αυτήν την αγορά του “Ηρακλή” μαζί με τον κοινωνικό του κύκλο ποιος θα τον απολύσει; Ο ελληνικός λαός πρέπει να το κάνει».

Στον απόηχο των εναντίον του καταγγελιών, ο κ. Πάτσης κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπούγα.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΝΔ: «Του ζητήθηκαν εξηγήσεις. Εδόθησαν. Δεν κρίθηκαν επαρκείς. Τέτοιους είδους συμπεριφορές δεν χωρούν στη Νέα Δημοκρατία».

Ο βουλευτής Γρεβενών, πριν τη διαγραφή του, κατήγγειλε τον κ. Πολάκη για «κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών» και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, με νεότερη ανάρτηση δήλωσε ότι θα παραμείνει στο Κοινοβούλιο ως ανεξάρτητος.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

Παραιτήθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ Γ. Κωνσταντόπουλος για την υπόθεση Πάτση

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Ανδρέας Πάτσης: Η ανακοίνωση του Μαξίμου και η πρώτη του αντίδραση

ΕΛΤΑ: Δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Χωρίς αποπομπή Πιερρακάκη που έδωσε 1 εκατ. ανάθεση στον Πάτση, η διαγραφή είναι προσχηματική

KKE: Καμιά διαγραφή δεν μπορεί να απαλλάξει την κυβέρνηση από τις τεράστιες ευθύνες της

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Χιλιάδες δανειολήπτες αγωνιούν και αυτοί κερδοσκοπούν στις πλάτες τους

Σύγκληση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες για την υπόθεση Πάτση ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ν. Ηλιόπουλος: Δυο χρόνια ήξερε ο κ. Μητσοτάκης, τώρα θυμήθηκε να διαγράψει τον κ. Πάτση

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More